Ook voor de coureurs is het momenteel een bijzondere- en onzekere tijd vanwege de uitbraak van het coronavirus. Na een winter van voorbereiding staan er voorlopig geen races op het programma en is het vooralsnog onduidelijk wanneer de eerste race überhaupt wordt verreden. Hoe gaan de coureurs hiermee om, hoe houden ze hun conditie op peil en wat zijn de gevolgen?

De komende tijd zetten we regelmatig een aantal bekende en minder bekende coureurs in de spotlights door ze allen een tiental vragen voor te leggen. In deze eerste editie: IDM Superbike 100 coureur Ricardo Brink.

Wie is Ricardo Brink?

 • Naam: Ricardo Brink
 • Bijnaam: Rici
 • Geboren op: 20-11-1997
 • Woonplaats: IJsselmuiden
 • Partner: Ja
 • Kampioenschap: IDM Superbike 1000
 • Team: Team SWPN
 • Specialiteit: De eerste 3 ronden van de race.
 • Op het circuit te herkennen aan: Oranje helm
 • Favoriete circuit: Circuit de Barcelona-Catalunya
 • Facebook: Ricardo Brink #4
 • Twitter: Niet meer in gebruik
 • Instagram: Ricardobrink4

Allereerst de belangrijkste vraag, hoe staat het met jouw gezondheid en de mensen in jouw omgeving?

Gelukkig gaat het met mijn gezondheid erg goed, ik voel me fit en ben klaar voor het nieuwe seizoen. Met mijn familie en vrienden gaat het gelukkig ook goed.

Naast het niet doorgaan van races, welke beperkende maatregel van de overheid is voor jou het meest lastig?

Voor mij is het erg lastig dat de crossbanen & kartbanen nu dicht zijn. Het is nu niet mogelijk is om te trainen op een supermotard of op een crosser.

Heb je dit seizoen überhaupt al op de motor gezeten, zo ja, waar en hoe ging dat?

Helaas heb ik al vanaf 29-09-2019 al niet meer op mijn Yamaha R1M gezeten. De bedoeling was om onze voorjaarstraining in Spanje te gaan rijden (Valencia en Aragon) waar we 21 maart heen zouden gaan. Helaas ging dit voor ons dus niet door.

Heb je momenteel contact met je team, hoe is de situatie en de sfeer daar?

Ik heb veel contact met het team. Iedereen baalt natuurlijk enorm en kijkt uit naar het seizoen, maar we blijven positief. De monteurs en het materiaal zijn klaar voor wat actie!

Na een winter nu weer lange tijd niet op je racemotor, kun je voor die specifieke ‘race fitheid’ eigenlijk wel goed trainen?

Het is op dit moment heel erg moeilijk om die race fitheid te trainen. Ik zorg gewoon dat ik conditioneel fit blijf en op elk moment op de motor kan stappen.

Trainingsmogelijkheden zijn nu beperkter, hoe hou je je algehele conditie op peil?

Ik ben veel aan het hardlopen en aan het wielrennen. Ook doe ik vaak een home workout samen met mijn vriendin.

Verwacht je problemen op financieel gebied voor jezelf of je team?

Op dit moment verwacht ik geen problemen op financieel gebied. Ik kan helaas niet in de toekomst kijken en heb dus geen idee hoe het er over een tijdje uit zal gaan zien. Laten we allemaal maar hopen dat het meevalt.

Wat zijn je gedachten over de financiële gevolgen voor de race wereld voor dit jaar en de komende jaren?

Op dit moment denk ik dat er nog geen financiële problemen zijn. Als dit nare virus nog een langere tijd onder ons blijft kan dit zeker grote gevolgen hebben. Maar tot nu toe denk ik dat het meevalt.

Ondanks alles, en stel dat we binnenkort weer gaan racen. Wat zijn in dat geval je doelstellingen?

Zoals ik al eerder aangegeven heb, ik ben fit en klaar om op elk moment op de motor te stappen. Mijn doelstelling dit seizoen is om binnen de top 5 van het Duitse IDM Superbike 1000 kampioenschap te finishen. Het is een erg competitief kampioenschap, en makkelijk zal het zeker niet worden. Maar dit is mijn doel.

Stel dat je niet meer zou mogen & kunnen sporten (racen), wat zou jij dan in het dagelijks leven (willen) doen?

Pfoeee……. dit is echt een lastige vraag. Racen is natuurlijk mijn lust en mijn leven. Op dit moment ligt de focus puur en alleen op de motorsport. Dus wat zou ik dan willen gaan doen? Ik heb op dit moment geen idee.

ricardo-brink

Ricardo Brink | foto© eigen foto

Racesport.nl coureur in de spotlights
De komende tijd (zolang er nog geen races zijn) zullen we middels deze nieuwe rubriek wekelijks op maandag, woensdag en vrijdag een bekende of minder bekende coureur in de spotlights zetten door hun allen dezelfde tien vragen te stellen.

Instragram live chat
Naast deze nieuwe rubriek zullen we vanaf komende week op dinsdag – en donderdagavond (20:00 uur) een Instagram live chat gaan verzorgen. Tijdens deze chatsessies zullen we vanachter de pc (mobiele telefoon) contact zoeken met een bekende coureur of sleutelfiguur uit de onze geliefde sport. Tijdens deze chat zullen we vervolgens de betreffende persoon de nodige vragen stellen over zijn voorbereidingen, doelstellingen, trainingen en de huidige gang van zaken. De fans kunnen deze chat niet alleen volgen maar tevens via een chat bericht vragen stellen welke vervolgens zo veel als mogelijk direct beantwoord zullen worden.

Volgt u Racesport.nl nog niet via Instagram? Ga dan snel naar @racesport.nl om de komende tijd niets te missen en ook via dit socialmedia kanaal de snelste motorsport.nl site van Nederland te volgen.

Racesport.nl podcast
Op dit moment werken we achter de schermen ook hard aan de eerste Racesport.nl podcast, hierover binnenkort meer nieuws.

Racesport.nl, ook als er even geen wedstrijden zijn
Met bovengenoemde nieuwe activiteiten hopen we onze trouwe bezoekers ook in deze bijzondere en rustige tijd zonder races te kunnen laten genieten van onze geliefde sport. We hopen dat jullie hiermee ons, ook in deze voor ons bijzondere, moeilijke en lastige tijd, massaal blijven bezoeken.

 


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App