Ook voor de coureurs is het momenteel een bijzondere- en onzekere tijd vanwege de uitbraak van het coronavirus. Na een winter van voorbereiding staan er voorlopig geen races op het programma en is het vooralsnog onduidelijk wanneer de eerste race überhaupt wordt verreden. Hoe gaan de coureurs hiermee om, hoe houden ze hun conditie op peil en wat zijn de gevolgen?

De komende tijd zetten we regelmatig een aantal bekende en minder bekende coureurs in de spotlights door ze allen een tiental vragen voor te leggen. In deze editie: IDM Supersport 300 coureur Thom Molenaar

Wie is Thom Molenaar?

  • Naam: Thom Molenaar
  • Bijnaam: De manager
  • Geboren op: 17 mei 2000
  • Woonplaats: IJsselstein
  • Partner: Cheynomi
  • Kampioenschap: IDM Supersport 300
  • Team: Molenaar Racing SSP300
  • Specialiteit: Gas geven!
  • Op het circuit te herkennen aan: Opvallende kleurstelling (oranje!)
  • Favoriete circuit: Zolder 

Allereerst de belangrijkste vraag, hoe staat het met jouw gezondheid en de mensen in jouw omgeving?

Iedereen in mijn direct omgeving is gelukkig oké! Niemand word beter van binnen zitten, dus ik ben graag buiten.

Naast het niet doorgaan van races, welke beperkende maatregel van de overheid is voor jou het meest lastig?

Toch de bijeenkomsten bijvoorbeeld trainen in de sportschool, trainen op de baan en bijvoorbeeld sociale contacten onderhouden Is erg lastig in deze tijd! Gelukkig bestaat er internet en blijf je op deze manier in contact met vrienden en familie.

Heb je dit seizoen überhaupt al op de motor gezeten, zo ja, waar en hoe ging dat?

Ja! De eerste week van Januari mocht ik kennis maken met de nieuwe KTM. Dit was op het circuit van Cartagena, een super ervaring en een goede shakedown! Helaas dat de training van 20 tot 22 maart in Alcarras afgelast werd… Dit zou nog een goede mogelijkheid geweest zijn om te testen.

Heb je momenteel contact met je team, hoe is de situatie en de sfeer daar?

Ik heb ongeveer iedere dag contact met het team, we hebben een groepsapp en daar houden we elkaar mee op de hoogte, dat is erg belangrijk in tijden van onzekerheid. De sfeer is nog ontspannen, maar we zitten natuurlijk niet stil.

Na een winter nu weer lange tijd niet op je racemotor, kun je voor die specifieke ‘race fitheid’ eigenlijk wel goed trainen?

Als je wil kan je altijd trainen, trainen op reactie en snelheid vind ik het belangrijkst, ik zit zelf op suboptimaal niveau, zo blijf je lang scherp zonder belangrijke tijd te verspillen.

Trainingsmogelijkheden zijn nu beperkter, hoe hou je je algehele conditie op peil?

Hardlopen, fietsen, gewichten en elastieken. Dit zijn onderdelen van mijn trainingschema die ik elke week volg, enige wat je nodig hebt is een beetje ruimte. In deze tijd is 1.5 meter snel gevonden!

Verwacht je problemen op financieel gebied voor jezelf of je team?

Ik verwacht voor alsnog geen problemen.

Wat zijn je gedachten over de financiële gevolgen voor de race wereld voor dit jaar en de komende jaren?

Ik verwacht dat het volgend jaar lastiger word mits deze crisis langer aanhoud. Sponsors hebben het zwaar, het is geen makkelijke tijd. Bedrijven vallen om, en de eerste prioriteit is natuurlijk niet die jongen die zijn plezier haalt uit racen! Dus ik denk zeker dat het volgend jaar lastig word

Ondanks alles, en stel dat we binnenkort weer gaan racen. Wat zijn in dat geval je doelstellingen?

Ik geef altijd de volle 100%. Mijn ambitie is om met de kopgroep mee te kunnen rijden in de loop van dit seizoen, en de strijd met de jongens voorin aan te gaan! Hierbij ga ik voor een top 5 klassering.

Stel dat je niet meer zou mogen & kunnen sporten (racen), wat zou jij dan in het dagelijks leven (willen) doen?

Altijd een lastige vraag! Wat als? Ik zou mij een leven zonder motorsport niet kunnen voorstellen, maar ik studeer nu fysiotherapie. Daar wil ik ook mijn baan van maken later, het liefst natuurlijk wel mee met een raceteam!

 

Nieuwe rubriek Racesport.nl coureur in de spotlights
De komende tijd (zolang er nog geen races zijn) zullen we middels deze nieuwe rubriek, vanaf week 14 wekelijks op maandag, woensdag en vrijdag, een bekende of minder bekende coureur in de spotlights zetten door hun allen dezelfde tien vragen te stellen.

Instragram live chat
Naast deze nieuwe rubriek zullen we vanaf week 14 op dinsdag – en donderdagavond (20:00 uur) een Instagram live chat gaan verzorgen. Tijdens deze chatsessies zullen we vanachter de pc (mobiele telefoon) contact zoeken met een bekende coureur of sleutelfiguur uit de onze geliefde sport. Tijdens deze chat zullen we vervolgens de betreffende persoon de nodige vragen stellen over zijn voorbereidingen, doelstellingen, trainingen en de huidige gang van zaken. De fans kunnen deze chat niet alleen volgen maar tevens via een chat bericht vragen stellen welke vervolgens zo veel als mogelijk direct beantwoord zullen worden.

Volgt u Racesport.nl nog niet via Instagram? Ga dan snel naar @racesport.nl om de komende tijd niets te missen en ook via dit socialmedia kanaal de snelste motorsport.nl site van Nederland te volgen.

Racesport.nl podcast
Op dit moment werken we achter de schermen ook hard aan de eerste Racesport.nl podcast, hierover binnenkort meer nieuws.

Racesport.nl, ook als er even geen wedstrijden zijn
Met bovengenoemde nieuwe activiteiten hopen we onze trouwe bezoekers ook in deze bijzondere en rustige tijd zonder races te kunnen laten genieten van onze geliefde sport. We hopen dat jullie hiermee ons, ook in deze voor ons bijzondere, moeilijke en lastige tijd, massaal blijven bezoeken.

 


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App