Racingteam Edwin Ott motoren haalde zaterdag 3 oktober punten binnen voor Selwin Hamden in de ONK Supercup 600, maar Nick Vlaar vond zijn Waterloo in de ONK Supercup 1000.

Vrijdag 2 oktober kon het team genoeg trainen om de motoren weer optimaal te kunnen benutten, ook de YZR-R1 van Nick was weer helemaal ok bevonden dit resulteerde zaterdag in de kwalificaties met mooie tijden voor Nick. Nick kon zich dan ook kwalificeren op een vijfde start positie met een snelste tijd van 1:42.4 Selwin kwam helaas niet verder dan een negende start positie met een snelste tijd van 1:47.1, Selwin was hier niet helemaal tevreden over.

De wedstrijd van Selwin begon gelukkig nog op een droog circuit. Selwin startte goed en heeft een mooie strijd geleverd met onder andere Louis van Wijhe op de Honda CBR600 welke Selwin naar zijn hand zette en als zevende over de finish kwam, hij reed weer een snelle tijd 1:46.2 daar kon hij weer met een tevreden blik op terug kijken.

De wedstrijd van Nick was heel anders op het laatste moment voor de start kwam er wat regen uit de  hemel vallen, het was niet helemaal duidelijk of dit een klein beetje zou zijn of dat de poorten open gingen, Nick gokte op het laatste en besloot met vol regenbanden te starten, wat niet iedere coureur deed. Dit pakte goed uit, Nick ging al ras naar een tweede positie in het veld achter Frank Nieman aan. Maar bijna halverwege de wedstijd begon achterblijver Jeroen Rensel zich met de koplopers te bemoeien en diverse keren slaagde hij erin om Nick te passeren. Die kwam echter telkens terug maar Rensel bleef hem onnodig aanvallen tot hij hem een keer finaal ramde en Nick eraf gereden werd. Beide eindigde in de grindbak, jammer dat door zo’n onbezonnen actie onze Nick werd uitgeschakeld. Diepe teleurstelling dus.

Op naar de laatste twee wedstrijden, op zaterdag 10 oktober, helaas nog steeds geen publiek maar alles is wel te volgen op het YouTube kanaal van de OWcupTV.

Handige links OW Cup Assen 03-10-2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App