Na een race op het Duitse circuit van Oschersleben was racingteam Edwin Ott motoren weer terug op het thuiscircuit in Assen waar zowel Nick Vlaar als Rob Juwett een top-tien klassering boekten.

13 en 14 juli – CRT vrije trainingen
Op de donderdag en vrijdag voorafgaand aan de race dag stonden weer vrije trainingen gepland voor SuperCup 600 coureur Nick Vlaar. Deze Donderdag werd vooral gebruikt om de nieuwe voorvering van de Yamaha YZF-R6 te testen en dat was een succes, de motor wordt alsmaar beter! De vrijdag werd vooral gebruikt om voor te bereiden op de racedag. Na een tweetal droge sessies begon het echter te regenen op het circuit waarna de focus werd gelegd op sneller worden op een nat circuit.

15 juli – OWCup races
In tegenstelling tot de vrijdag bleef het op de race dag de gehele dag droog. Naast Nick Vlaar kwam ook SuperCup 1000 coureur, Rob Juwett, deze dag weer in actie, dit maal op zijn nieuwe blauwe Yamaha YZF-R1.

Tijdens de eerste kwalificatie sessie reed Rob nog op een oude band, echter bleek deze band erger versleten te zijn dan verwacht en was hij constant zoekende naar grip. Gelukkig kon hij in de tweede ronde nog een redelijke tijd op het bord zetten. Voor Nick verliep de eerste kwalificatie goed waarbij hij gelijk het tempo van vrijdag kon doorzetten. Hij trainde naar een voorlopige dertiende plek met het plan om in de tweede kwalificatie er nog een stapje bovenop te doen. Dit gebeurde echter niet, tijdens de tweede kwalificatie kwam Nick niet goed in zijn ritme en lukte het hem niet om zijn tijd te verbeteren terwijl de concurrentie dat wel deed. Hierdoor zakte hij terug naar een twintigste startpositie waar hij absoluut niet tevreden mee was. Voor Rob ging de tweede kwalificatie gelukkig wel voorspoedig, hij had nieuwe banden gemonteerd. Door de vele valpartijen op het circuit waren er niet veel ronden waar hij voluit kon rijden, maar het lukte hem alsnog om een tijd van 1:46.8 te rijden wat hem de zestiende startpositie opleverde.

SuperCup 1000
De start van de race verliep niet goed voor Rob Juwett, de ‘launch-control’ van zijn R1 deed niet wat hij verwachtte en zodoende kwam hij niet goed uit de startblokken. Aan het eind van de eerste ronde maakte hij vervolgens ook nog een foutje waardoor hij de aansluiting kwijt was op zijn voorgangers. In de derde ronde werd echter de rode vlag gezwaaid wat betekend dat de race onderbroken wordt en herstart.

Met de herstart maakte hij geen gebruik van de launch-control en kwam hij beter van zijn plek. Hij ging gelijk de strijd aan met Bas Leneman en Jeroen Rensel. Helaas werden Rob en Jeroen opgehouden door Matthijs Keddeman die na een fout te snel weer de baan op reed waarvoor hij een tijdstraf kreeg, hiermee was Rob echter niet geholpen! Jeroen probeerde voorbij te gaan aan Matthijs terwijl Rob voorbij probeerde te gaan aan Jeroen, wat erg lastige situaties opleverde en kon Rob niet naar voren komen. Jeroen maakte in de laatste ronde een klein foutje in de laatste chicane waardoor Rob nog de hoop had hem voorbij te gaan voor de finishstreep maar dit lukte helaas net niet! Alsnog een hele mooie tiende plaats en zijn persoonlijk record aangescherpt met een tijd van 1:46.5!

SuperCup 600
De allerlaatste race van de dag was voor de SuperCup 600. Nick Vlaar hoopte op een goede start om zijn slechte kwalificatie te compenseren en dit lukte. In de eerste ronde lukte het Nick al om een hoop plekken naar voren te dringen, zodoende reed hij ze één voor één voorbij om aan te sluiten bij de groep vechtend om de zesde positie. Op dit moment reed hij op de tiende plek en na een felle strijd lukte het Nick om in de laatste bocht nog naar de negende positie te komen. Nick was hier heel erg tevreden mee, maar ook het feit dat hij de snelste rondetijd wist te rijden van het groepje gaf hem het vertrouwen dat er nog meer in zit!

Dijon-Prenois op 29 juli
De volgende race is op het Franse circuit Dijon-Prenois waar Nick Vlaar een dubbele race zal verrijden. Rob Juwett kan er in Frankrijk helaas niet bij zijn maar zal de daaropvolgende race wel weer rijden.

 

Handige links OW Cup Assen 15-07-2017:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag