Raffaele De Rosa zal ook het komende seizoen actief zijn als rijder voor Althea Racing BMW, de Italiaan zal zich binnen het team met name bezig gaan houden met het verder ontwikkelen van de BMW S 1000 RR machine.

Raffaele de Rosa wist afgelopen seizoen in Jerez als rijder voor Althea Racing BMW de titel in de wacht te slepen in de FIM Cup Superstock 1000 categorie. Ondanks dat de Italiaan alles in het werk stelde om voor 2017 een vaste startplaats af te dwingen in het FIM MOTUL Superbike World Championship – een langer verblijf is voor De Rosa in de klasse waarin hij in 2016 de titel wist te behalen is vanwege zijn leeftijd niet mogelijk – bleek dit helaas niet haalbaar.

Althea Racing teambaas Genesio Bevilacqua, naast teambaas ook persoonlijk manager van De Rosa, streek vervolgens met zijn hand over het hart en vond een oplossing voor zijn pupil binnen zijn eigen team. De inmiddels 29 jarige Italiaan zal tijdens een aantal World Superbike wedstrijden als derde rijder, naast Markus Reiterberger en Jordi Torres, uit gaan komen als testcoureur voor het in Italië gevestigde BMW World Superbike Team.

“Ik ben echt heel erg blij dat ik op deze manier onze samenwerking kan voortzetten,” aldus De Rosa in het door het team uitgebrachte persbericht. “Mijn doel was om een volledig seizoen in de WorldSBK categorie uit te komen; maar ondanks dat het team en ikzelf al onze energie hier voor gebruikt hebben de afgelopen tijd bleek dit simpelweg niet haalbaar. Ik geloof dat deze samenwerking voor 2017 heel erg goed is omdat dit betekent dat de wil is er is om dit gemeenschappelijk project tot een succes te maken.”

Althea Racing BMW heeft dit seizoen geen teampresentatie op het programma staan, volgens teambaas Bevilacqua is er nagenoeg niets veranderd binnen zijn team, blijft nagenoeg alles bij hetzelfde waardoor er automatisch niet veel nieuws te melden is.