Marcos Ramirez reed zaterdagochtend in de derde vrije training voor de Moto3 klasse op de Sachsenring de snelste rondetijd voor Can Öncü en Filip Salac. De Spaanse Leopard Racing coureur verbrak het vier jaar oude ronderecord dat op naam stond van Danny Kent.

Zaterdagochtend om 09:00 uur ging de derde vrije training voor de Moto3 klasse van start op de Sachsenring in Duitsland. Het was al meteen drukkend warm tussen de Duitse heuvels met een felle zon en een buitentemperatuur van zo’n 25°C.

Ondanks deze warme omstandigheden werden er al meteen zeer verdienstelijke rondetijden gereden en kwam het vier jaar oude ronderecord, gereden door Danny Kent tijdens de kwalificatiesessie in 2015, steeds meer in gevaar. Met name Marcos Ramirez, Ayumu Sasaki, Lorenzo Dalla Porta, Raúl Fernández, Tony Arbolino en Jakub Kornfeil waren vanaf het begin al zeer snel onderweg.

Een vroege valpartij was er voor Celestino Vietti. De Italiaanse SKY Racing Team VR46 ging onderuit bij het insturen voor bocht 1 maar kon de KTM oppakken en zijn weg vervolgen.

Gedurende sessie gebeurden er weinig noemenswaardige dingen en waren de coureurs vooral bezig met hun constante snelheid voor de race. In de slotfase werd het tempo echter flink verhoogd en gingen de coureurs de baan op met nieuwe banden om daarmee een snelle rondetijd te rijden. De snelste veertien coureurs zouden rechtstreekse deelname aan Qualifying 2 veiligstellen, de rest werd verwezen naar Q1 om het via die sessie te proberen.

Uiteindelijk reed Marcos Ramirez met een 1’26.044 de snelste Moto3 ronde ooit op de Sachsenring voor Can Öncü en Filip Salac. Alonso López kwam naar de vierde tijd voor Ayumu Sasaki en Gabriel Rodrigo, daarachter eindigden Kaito Toba, Tatsuki Suzuki, Lorenzo Dalla Porta, Niccolò Antonelli, Sergio García, Romano Fenati, Albert Arenas en Dennis Foggia in de top veertien waarmee zij rechtstreeks door mogen naar Q2.

Een crash was er nog voor Raúl Fernández, de Spanjaard ging onderuit in de snelle bocht 12 (Sachsenkurve) maar bleef ongedeerd.

De kwalificatiesessies voor de Moto3 klasse op de Sachsenring gaan vanmiddag om 12:35 uur van start.

 

Handige links HJC Helmets Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App