Bij een verwoestende brand is in de nacht van woensdag op donderdag al het materiaal van de FIM Enel MotoE World Cup in vlammen opgegaan. 

De nieuwe FIM Enel MotoE World Cup die dit seizoen van start zou gaan staat op losse schroeven na een verwoestende en rampzalige brand op het circuit van Jerez. Daar brak in de nachtelijke uren van woensdag op donderdag brand uit in de nieuwe voor de MotoE World Cup gebouwde tent die door alle teams wordt gebruikt.

Bij de brand, volgens de eerste berichten uit Jerez ontstaan door kortsluiting in één van de machines, ging alles wat te maken heeft met het kampioenschap, inclusief gereedschappen, laptops en pakken, helmen etc. van de coureurs in vlammen op en kan alles als verloren worden beschouwd.

Voor zover bekend is er geen persoonlijk letsel.

FIM Enel MotoE World Cup
De resterende twee dagen van de Official MotoE Test in Jerez zullen sowieso geen doorgang kunnen vinden. Het is echter ook nog maar de grote vraag of alles op tijd gereed kan zijn voor de start van de eerste wedstrijd welke begin mei op het programma staat tijdens de eerste Europese Grand Prix van het seizoen in hetzelfde Jerez de la Frontera.

Er wordt namelijk gebruik gemaakt van speciaal aangepaste en verbeterde versies van de Ego Superbike machine van het Italiaanse bedrijf Energica. Het lijkt nagenoeg onmogelijk dat het bedrijf binnen zes weken een volledig startveld van 18 nieuwe machines kan produceren.

Veiligheid
Natuurlijk ontstaan er na dit soort gebeurtenissen meteen vragen over hoe een brand als deze kan ontstaan. Onderzoek zal dit moeten uitwijzen, maar het feit is wel dat we hier kunnen spreken van heel veel geluk. De brand ontstond in een afgesloten tent op een afgelegen deel van een nagenoeg lege paddock. Als zoiets zou gebeuren tijdens een Grand Prix weekend in een overvolle MotoGP paddock dan zou de ramp vele malen groter zijn geweest.

Eerste officieel statement Dorna:

Vroegtijdige einde van de MotoE test door brand
Een brand in de nieuwgebouwde E-paddock heeft het grootste deel van het materiaal voor de FIM Enel MotoE World Cup vernietigd.

Rond 00:15 uur in het begin van 14 maart tijdens de MotoE test op het Circuito de Jerez – Angel Nieto, vatte de E-Paddock (tent) van de FIM Enel MotoE World Cup vlam en veroorzaakte een grote schade. De oorzaak van de brand wordt momenteel onderzocht.

Gelukkig zijn er geen gewonden. In de komende uren volgt een update over de exacte oorzaak van de brand en eventuele latere wijzigingen in de kalender.