Wereldkampioen Randy Krummenacher maakt in 2020 de overstap naar MV Agusta in de World Supersport klasse. Dit nieuws heeft de 29-jarige coureur en zijn nieuwe Italiaanse werkgever vandaag officieel naar buiten gebracht. De Zwitser pakte op een Yamaha een kleine week geleden de wereldtitel in Qatar. 

Randy Krummenacher reed de afgelopen twee seizoenen voor Bardahl Evan Bros op een Yamaha in de World Supersport. Tijdens de laatste race in Qatar werd de Zwitser wereldkampioen na een duel met zijn teamgenoot Federico Caricasulo. Ondanks dat de wereldtitel werd binnengehaald, was niet alles koek en ei tussen coureur en team. Na de voorlaatste race in Argentinië sprak Krummenacher zijn onvrede uit over zijn motor en vond hij dat zijn Italiaanse teamgenoot werd voorgetrokken met een betere motor.

Helemaal onverwacht kwam het nieuws dan ook niet dat Krummenacher de overstap maakt naar een nieuwe werkgever. Het nieuwe zitje heeft de 29-jarige coureur gevonden bij MV Agusta Reparto Corse, waar hij gaat proberen om zijn titel te prolongeren. Afgelopen jaar eindigde het Italiaanse merk tweemaal op het podium met Raffaele de Rosa. Volgend jaar zal de nummer 1 te zien zijn op de MV Agusta F3 675 van Krummencher. De laatste overwinning van MV Agusta in de World Supersport dateert van 2017 op Phillip Island toen Roberto Rolfo als eerste over de finish kwam.

Randy Krummenacher: “Ik ben erg blij om in Supersport te blijven, een categorie waarvan ik echt geniet en waarvan ik weet dat ze me veel voldoening kan blijven geven. Het wordt een grote uitdaging met MV Agusta en met de professionaliteit van Andrea Quadranti en zijn team, ben ik er zeker van dat we in staat zullen zijn om goed werk te leveren, met als doel om volgend seizoen opnieuw het kampioenschap te winnen. Ik dank Andrea Quadranti voor de kans die hij me geeft en het vertrouwen dat hij in me stelt. Nu kan ik niet wachten om de motor eind november in Jerez te testen.”.