Randy van Hees heeft maandag op het TT Circuit Assen de titel weten te behalen in de NK 600 F1 Cup. Onderstaand een verslag van de laatste wedstrijddag van het seizoen van de 24 jarige coureur uit het Brabantse Engelen.

Helaas de laatste race van het jaar. Maar zeker niet de minste. Misschien wel de spannendste van het seizoen. Deze races zou ik uit moeten rijden om het kampioenschap veilig te stellen.

Vrije training
Ik besloot in de vrije training het rustig aan op te bouwen. Even weer op tempo komen omdat het alweer een maand geleden was dat ik op de motor zat. Even de gas, schakel en rempuntjes zoeken en kijken hoe de baan er bij lag. Helaas werkte mijn laptimer niet en ben ik eerder de pits in gegaan.

Kwalificatie
Hier moest het dan toch gebeuren. Na mijn eerste rondjes door wat verkeer heen te moeten ploeteren kon ik uiteindelijk ook wat vrije rondes rijden. Dit resulteerde in een tweede startplaats achter gastrijder Milan Merkelbach.

Race 1
De spanning was voelbaar aanwezig aangezien ik deze race het kampioenschap al veilig kon stellen. Bij de start besloot ik Milan te laten gaan, aangezien deze toch een maatje te snel was. Zo kon ik mijn eigen tempo rijden. Helaas kon ik niet in mijn ritme komen, en had ik een hele groep achter me aan. Wat ik ook maar probeerde, het lukte niet om mijn ritme te krijgen en zeer zeker niet om los te komen van mijn achtervolgers. Op het laatst van de race kon ik een gaatje slaan van 1 seconde en zo het kampioenschap veiligstellen.

Race 2
Met de druk van het kampioenschap dat van mijn schouders af was gevallen kon ik zonder spanning beginnen aan race. Met een goede start kon ik kort achter Milan aansluiten. Helaas maakte ik in de tweede ronde een schakelfoutje in de Strubben waardoor ik defenitief het achterwiel van Milan kwijt was en ik het toch echt weer zelf moest gaan doen. Ik had al een aardig gaatje geslagen en kon me dus volledig op mezelf focussen om zo constante rondetijden te rijden. Zo heb ik wederom achter Milan de tweede plaats kunnen pakken.

Al met al een geslaagd seizoen met als hoogtepunt het kampioenschap in de NK 600 F1 Cup.

Bedankt
Graag wil ik iedereen die mij geholpen en gesteund hebben hartelijk bedanken voor dit top seizoen, met in het bijzonder mijn ouders Kees en Hanne van Hees. Team Zuurbier: Ilja & Marcel Zuurbier, Van Der Haven opleidingen: Melvin van der Haven.

Ook wil ik mijn sponsoren: Zuurbier scooters en motoren, Raceenzo, Chigilio, Hyperpro, Need4speed fotografie, Douro media, Tour du ALS, Avelon, American Roadhouse en Van Der Haven rijopleiding bedanken!