Raúl Fernández behaalt derde Moto2 zege op rij in Texas en profiteert van crash Gardner

2037
Raúl Fernández - Circuit of the Americas | foto© Red Bull KTM Ajo

Raúl Fernández heeft zondag de Moto2 race op het Circuit of the Americas met overtuiging gewonnen. De Spanjaard reed nagenoeg de hele race aan de leiding en profiteerde optimaal van een crash van teamgenoot en titelconcurrent Remy Gardner. Achter Fernández kwamen Fabio di Giannantonio als tweede en Marco Bezzecchi als derde over de streep. Bo Bendsneyder scoorde één punt door als vijftiende te finishen.

Zondag om 12:20 uur lokale tijd, 19:20 uur Nederlandse tijd gingen de lichten uit voor de Moto2 race over 18 ronden op het Circuit of the Americas. Het was behoorlijk warm op het Texaanse circuit met veel zon en een buitentemperatuur van meer dan 30°C.Polesitter Raúl Fernández startte goed en ging als leider de eerste bocht in voor Remy Gardner en de zeer goed gestarte thuisrijder Cameron Beaubier. Het was even stuivertje wisselen maar Fernández hield de koppositie vast. Al gauw was het Fabio di Giannantonio die opklom naar de derde plaats achter het Red Bull KTM Ajo duo voor Marco Bezzecchi, Beaubier zakte terug naar de vijfde plaats.

Aan het eind van het lange rechte stuk viel Gardner voor het eerst aan maar Raúl Fernández kon counteren. Op hetzelfde moment nam Beaubier de vierde plaats over van Bezzecchi. Voor Bo Bendsneyder was het een dramatische openingsronde, de Nederlander viel van de 23e startplaats terug naar de 28e en voorlaatste plaats.

In de tweede ronde barstte het gevecht voor de tweede plaats los. Beaubier ging in bocht 1 eerst voorbij aan Gardner en probeerde het vervolgens in bocht 2 bij Di Giannantonio. De Italiaan liet dit niet zomaar gebeuren en sloeg terug. Doordat zij elkaar in de haren vlogen kon Fernández aan de leiding al een gat slaan van een seconde.

In de derde ronde kwam de race van Tom Lüthi ten einde, de Zwitser ging onderuit in de snelle bocht 19.

Terwijl Raúl Fernández zijn voorsprong zo rond de seconde wist te houden reden de coureurs daarachter nog steeds dichtbij elkaar. In de vierde ronde dook Beaubier uit de slipstream op het lange rechte stuk en nam hij de tweede plaats over van Gardner. De Australiër liet dat niet zomaar gebeuren, drie bochten later pakte hij de tweede plaats weer terug.

In de ronden daarna ging het gauw achteruit met Beaubier, Di Giannantonio passeerde hem voor de derde plaats waarna Bezzecchi aan de Amerikaan voorbijging voor de vierde plaats.

In de zesde ronde ging het volledig mis voor Gardner. De Australiër verloor de voorkant van zijn Kalex in bocht 15 en schoof onderuit. Het was een onschuldige schuiver maar wel een hele dure. Hij kreeg de machine niet meer aan de praat waardoor het einde race betekende. Doordat Raúl Fernández aan de leiding reed konden er grote stappen gemaakt worden in het kampioenschap.

In de negende ronde viel Sam Lowes uit, hij kreeg te maken met een technisch probleem.

Twee ronden later ging het mis voor Albert Arenas, de Spanjaard was lelijk ten val gekomen bij het uitkomen van bocht 20 en greep naar zijn sleutelbeen.

Vooraan wist Raúl Fernández zijn voorsprong uit te breiden naar 2,5 seconde richting Di Giannantonio. Twee seconden daarachter reed Bezzecchi op de derde plaats met daar anderhalve seconde achter Augusto Fernández en Beaubier.

In vijftiende ronde kwam Celestino Vietti hard ten val in bocht 6, dat betekende einde race voor de Italiaan.

Raúl Fernández bleef tot aan het eind van de race foutloos en kwam uiteindelijk opnieuw als winnaar over de streep. Het was de derde zege op rij voor de Spanjaard en alweer zijn zevende van het seizoen. Met die zeven overwinningen heeft hij het record van Marc Márquez geëvenaard met de meeste overwinningen in de Moto2 klasse als rookie. Er zijn nog drie races te gaan dus de kans is zeker aanwezig dat Fernández dat record gaat verbeteren.

Di Giannantonio reed ook een zeer goede race en kwam als tweede over de finish voor landgenoot Bezzecchi. Augusto Fernández kwam als vierde over de streep voor publieksfavoriet Beaubier en Arbolino. Verder finishten Ai Ogura, Xavi Vierge, Marcos Ramirez en Jake Dixon in de top tien.

Bo Bendsneyder reed een goede tweede helft van de race en eindigde uiteindelijk als vijftiende waarmee hij één punt scoorde. NTS RW Racing GP coureurs Barry Baltus kwamen als zeventiende en twintigste over de streep.

In het kampioenschap is het nu een stuk spannender geworden. Gardner staat nog steeds aan de leiding met 271 punten maar Fernández (262) heeft zijn achterstand teruggebracht naar slechts negen punten. Bezzecchi staat derde met een totaal van 206 punten.

 Handige links Red Bull Grand Prix of The Americas:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter