Raul Fernandez vertrekt zondag op de Red Bull Ring vanaf de pole in de Moto3 race van de myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich. De Red Bull KTM Ajo coureur was zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie het snelst voor Albert Arenas en John McPhee.

Moesten de Moto3 coureurs zaterdagochtend hun derde vrije training nog afwerken op een grotendeels nat Red Bull Ring circuit, even na het middaguur kon de kwalificatie echter op een volledig droog circuit afgewerkt worden.

Het was Raul Fernandez die tijdens de kwalificatie een snelste rondetijd van 1’36.277 op de klok wist te zetten en daarmee de pole voor zich opeiste voor de zondagochtend te verrijden Moto3 race. Op 0,011 seconde van de Red Bull KTM Ajo coureur kwalificeerde Albert Arenas zich als tweede terwijl John McPhee met de derde rondetijd zondag de eerste startrij zal completeren.

Jaume Masia kwalificeerde zich als vierde gevolgd door Celestino Vietti, Tasuki Suzuki, Gabriel Rodrigo en Tony Arbolino.

Riccardo Rossi en Deniz Oncu completeren zondag de top tien op de startgrid.

Meer details van de kwalificatie en andere verreden sessies van deze dag zijn te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zaterdag

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App