Raul Fernandez: “Het is een ongelofelijke eerste helft van het seizoen geweest”

1519
raul-fernandez
Raul Fernandez - Dutch TT 2021 | foto© KTM Images

Raul Fernandez is dit jaar misschien wel de grootste verrassing in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Met drie overwinningen en twee podiumplaatsen tijdens de eerste negen races van het seizoen kijkt de Red Bull KTM Ajo terug op een geslaagde eerste seizoenshelft in de klasse. Met de Spanjaard blikken we terug op zijn sterke start als debutant in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Hoe beoordeel je de eerste helft van het seizoen 2021?

Raul Fernandez: “Het is een ongelooflijke eerste helft van het seizoen geweest. Als we de fout die we maakten tijdens de GP van Duitsland even vergeten, was het een bijna perfecte start, gezien het feit dat ik nieuw ben in deze klasse. Onze resultaten zijn als een droom die is uitgekomen, en daar ben ik heel blij mee.”

Wat is het mooiste moment van de eerste negen races geweest?

Raul Fernandez: “Voor mij was Assen het beste moment. Na het maken van een fout in Duitsland, het behalen van de overwinning op de manier waarop we dat deden, terugvechten in de race, gaf me veel zelfvertrouwen. Ik kan me geen betere manier bedenken om de eerste helft van het seizoen af te sluiten.”

Wat is de sleutel geweest om je aan te passen aan de klasse met zo’n verbazingwekkende snelheid?

Raul Fernandez: “Elk aspect heeft de dingen beïnvloed en is belangrijk geweest. Maar het team en al het werk dat we in de vorige seizoenen al samen hadden verzet, zijn de sleutel geweest om ons zo snel aan deze klasse aan te passen.”

Wat heeft de Red Bull KTM Ajo structuur je in deze twee seizoenen gegeven?

Raul Fernandez: “Het team heeft me de kans en de nodige tools gegeven om mijn volledige potentieel te kunnen laten zien. Ik heb geen woorden om ze te bedanken voor alles wat ze hebben gedaan. Het was een genoegen om samen met Aki [Ajo] op te groeien; hij heeft me veel geholpen. Er komen dit jaar goede resultaten die de vruchten zijn van al het werk dat ik daarvoor heb gedaan, en dat is heel belangrijk, zonder twijfel.”

Raul Fernandez: “Ik wil graag blijven vechten voor meer mooie resultaten en we zullen hard werken om dat te realiseren.”

Wat betekent het voor jou om een sterke teamgenoot als Remy Gardner te hebben?

Raul Fernandez: “Remy [Gardner] is een zeer ervaren coureur die al meerdere seizoenen in de Moto2-klasse actief is. Ik heb aan het begin van het seizoen veel van hem geleerd. Nu staan we allebei aan de top en het is mooi dat twee teamgenoten zich in deze situatie bevinden. Remy is echter erg sterk en het is niet makkelijk om hem te verslaan.”

Wat zou je na de zomerstop willen verbeteren?

Raul Fernandez: “Ik zou graag op dezelfde manier doorgaan als tot nu toe. Als we dat doen, ben ik er zeker van dat we verdere stappen vooruit zullen zetten. Wat ik het liefst zou willen verbeteren is mijn ervaring, maar dat is iets wat alleen kan door wedstrijden af te werken en kilometers te maken.”

Wat is het doel voor de rest van het seizoen?

Raul Fernandez: “Het doel zal zijn om wedstrijden te blijven winnen. Uiteindelijk is dat wat me de motivatie geeft om in elke sessie honderd procent te geven en wat me het meest van deze sport laat genieten. In de tweede helft van het jaar wil ik blijven vechten voor meer mooie resultaten, en we zullen hard werken om dat voor elkaar te krijgen.”

Hoe ga je deze zomerstop doorbrengen?

Raul Fernandez: “Ik wil om te beginnen een paar weken uitrusten, daarna weer aan het werk en de resterende tijd benutten om te trainen en me voor te bereiden op de tweede helft van de competitie. Ik moet het racen nu eerst even een beetje loslaten, me ontspannen om straks weer hongerig terug op de motor te stappen en me honderd procent te geven, zoals we tot nu toe hebben gedaan dit seizoen.”

Met 153 gescoorde WK punten in de eerste negen races van het seizoen bezet Fernandez momenteel de tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap achter teamgenoot Remy Gardner die aan de leiding gaat met 184 punten achter zijn naam.

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – Donderdag
Fotoverslag – Vrijdag
Fotoverslag – Zaterdag
Fotoverslag – Zondag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter