Raul Fernandez komt komend seizoen uit voor Red Bull KTM Ajo in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De 19-jarige coureur uit Madrid – één van de meest begeerde Moto3 coureur voor veel teams – komt over van het Gaviota Angel Nieto Team.

Raul Fernandez had de Moto3 teams voor het uitkiezen voor komend seizoen maar het veelbelovende Spaanse talent heeft de knoop doorgehakt en gekozen om in 2020 uit te komen voor Red Bull KTM Ajo. De coureur uit Madrid debuteerde dit seizoen als vaste coureur in de Moto3 klasse na in 2018 kampioen geworden te zijn in het FIM Junior Moto3 World Championship.

Ondanks dat Fernandez in 2018 voor het als vaste deelnemer op de Moto3 startlijst vermeld stond debuteerde hij al op 16-jarige in de Grand Prix. Diverse wildcard optredens, invalbeurten en deelname aan zowel de Red Bull MotoGP Rookies Cup als ook in het FIM CEV Repsol leverde hem in het seizoen 2019 voor het eerste een vaste startplaats op als Grand Prix coureur.

Na één seizoen voor het Gaviota Angel Nieto Team uit te zijn gekomen kiest Fernandez er nu voor om in 2020 uit te gaan komen voor Red Bull KTM Ajo, een overstap die de laatste tijd nogal wat voeten in de aarde had aangezien zijn huidige team hem niet zonder slag of stoot wilde laten gaan omdat er al afspraken waren gemaakt voor het seizoen 2020.

Fernandez zal in 2020 samen met de eveneens 19-jarige Kaito Toba het Red Bull KTM Ajo Moto3 rijdersduo vormen.

Raul Fernandez: “Ik ben erg blij om deel uit te maken van het Red Bull KTM Ajo team voor volgend seizoen. Toen ik in de Red Bull MotoGP Rookies Cup zat, keek ik op tegen het team, omdat ik denk dat het de droom is van alle jonge talenten die in Red Bull MotoGP Rookies Cup actief zijn geweest om voor dit team te mogen rijden. Ik wil alle teamleden bedanken, KTM, Red Bull en vooral Aki Ajo. Ik denk dat het team en ik dezelfde doelen hebben voor 2020: we willen meedoen voor de overwinningen. Ik kijk ernaar uit om samen aan de slag te gaan, te werken en mijn ware potentieel te tonen. Ik zal mijn uiterste best doen om sterke resultaten te behalen.”

Aki Ajo – Red Bull KTM Ajo teammanager: “We zijn erg blij om Raul [Fernandez] volgend jaar in ons team te hebben. We hebben hem in de gaten gehouden en zijn vooruitgang in de sport gevolgd sinds hij actief was in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Ook hebben we in het verleden al met zijn familie, in het bijzonder met zijn broer, samengewerkt in de FIM CEV. Iedereen die Raul’s ontwikkeling heeft gezien, weet dat hij één van de meest veelbelovende jonge talenten van dit moment is en hij bewees reeds zijn talent door in 2018 het FIM Moto3 Junior Wereldkampioenschap te winnen. We zijn klaar om samen te strijden voor de topposities in 2020.”

Red Bull KTM Ajo en Fernandez zijn overigens geen onbekenden van elkaar, de Spanjaard kwam in 2018 tijdens de Duitse Grand Prix op de Sachsenring al eens uit voor het team als invaller.

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App