Raúl Fernández leidt Moto2 FP1 op Circuit of the Americas voor Bendsneyder

6163
Bo Bendsneyder | foto© SAG Team

Raúl Fernández was vrijdag in de eerste vrije training voor de Moto2 klasse op het Circuit of the Americas het snelst voor Bo Bendsneyder en Marcos Ramirez. De sessie begon op een deels natte baan maar deze was uiteindelijk nagenoeg volledig opgedroogd. 

Vrijdag om 10:55 uur lokale tijd, 17:55 uur Nederlandse tijd ging de eerste vrije training voor de Moto2 klasse van start op het Circuit of the Americas in de Verenigde Staten. Nadat de sessies voor de Moto3 en MotoGP klassen op een volledig natte baan werden verreden waren er bij aanvang van de Moto2 sessie al veel droge sporen te zien. Nadat de coureurs hun eerste run nog op regenbanden reden kwamen ze al gauw naar binnen voor een set slicks.Voorafgaand aan de sessie kwam er opmerkelijk nieuws naar buiten over Stefano Manzi. De Italiaan was afgelopen weekend deelnemer tijdens de World Superbike ronde op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto in de World Supersport klasse, hij verving de geblesseerde Andy Verdoïa. Echter waren de FIM MotoGP Stewards hierover niet op de hoogte gesteld en wordt de deelname gezien als een ‘test op een Grand Prix circuit’. Hierdoor mocht de Italiaan niet deelnemen aan FP1 en FP2 op vrijdag en moest hij daarnaast ook nog een boete van €300,- betalen.

Ook is er dit weekend weer een oude bekende te zien in de Moto2 klasse. Racewinnaar Tetsuta Nagashima vervangt de geblesseerde Lorenzo Dalla Porta bij het Italtrans team voor de rest van het seizoen, de Italiaan heeft een operatie aan zijn schouder ondergaan aangezien hij hier al lange tijd last van heeft.

Ondanks dat er met slicks gereden kon worden was de baan niet volledig droog, hier en daar was er in de schaduw nog een natte plek te vinden waardoor de coureurs enigszins voorzichtig moesten zijn. Raúl Fernández noteerde aan het eind van de sessie een 2’13.589 en was daarmee het snelst voor Bo Bendsneyder en Marcos Ramirez. De vierde tijd kwam op naam van Marcel Schrötter voor Augusto Fernández en Jake Dixon, daarachter stonden thuisrijder Cameron Beaubier, Tony Arbolino, Hafizh Syahrin en Aron Canet in de top tien. NTS RW Racing GP coureurs Hafizh Syahrin en Barry Baltus noteerden de negende en 21e rondetijd.

Voor Jorge Navarro was het geen gelukkige sessie, de Spanjaard moest tweemaal zijn machine aan de kant zetten vanwege technische problemen.

De tweede vrije training voor de Moto2 klasse op het Circuit of the Americas gaat vrijdag om 15:10 uur lokale tijd, 22:10 uur Nederlandse tijd van start.

 Handige links Red Bull Grand Prix of The Americas:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter