Raúl Fernández pakt Moto2 pole in Portimão voor Gardner, Bendsneyder 29e

1402
Raúl Fernández - Autódromo Internacional do Algarve | foto© Randy van Maasdijk

Raúl Fernández heeft zaterdagmiddag pole position gepakt op Portimão voor zijn teamgenoot en titelconcurrent Remy Gardner en Fabio di Giannantonio. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als 29e.

Zaterdagmiddag om 15:10 uur lokale tijd, 16:10 uur Nederlandse tijd gingen de lichten op groen voor de eerste kwalificatiesessie van de Moto2 klasse op het Autódromo Internacional do Algarve. Dankzij de stevige wind was het behoorlijk fris op het Portugese circuit, ondanks dat de zon fel scheen.

Q1
De coureurs die na de drie vrije trainingen buiten de top veertien stonden gingen van start in de eerste kwalificatiesessie. Hierin was er een flinke crash te zien voor Joe Roberts. De Amerikaan komt dit weekend terug van een operatie aan zijn gebroken sleutelbeen maar ging met een behoorlijke high-sider onderuit in bocht 14. Ook Jake Dixon kwam ten val in deze sessie, de Brit crashte in bocht 5.

Fabio di Giannantonio klokte uiteindelijk de snelste rondetijd met een 1’42.816 voor Marcos Ramirez, Marcel Schrötter en NTS RW Racing GP coureur Hafizh Syahrin waardoor zij verder mochten naar Q2. Somkiat Chantra noteerde de vijfde tijd wat hem de negentiende startplaats oplevert, daarachter eindigden Jake Dixon, Simone Corsi, Joe Roberts, Tony Arbolino en Tom Lüthi in de top tien. Barry Baltus reed de twaalfde tijd waarmee hij vanaf de 26e plaats start, Bo Bendsneyder zal van een teleurstellende 29e positie starten.

Q2
De achttien snelste Moto2 coureurs kwamen vervolgens in actie in de tweede kwalificatie om te beslissen wie er zondagmiddag vanaf pole position mag starten. Voor Aron Canet kwam de sessie al vroeg ten einde na een flinke crash in bocht 13.

Raúl Fernández was meteen snel, zoals al het hele weekend het geval is, en liet zijn naam meteen bovenaan de tijdlijst schrijven. Ronde na ronde wist hij zijn rondetijd te verbeteren en greep uiteindelijk pole position met een 1’42.101 als nieuw ronderecord. Teamgenoot en titelconcurrent Remy Gardner kende een lastige start van de sessie maar kwam uiteindelijk naar de tweede tijd waardoor de twee rivalen op zondag een goede uitgangspositie hebben voor een spannend duel. Fabio di Giannantonio kwalificeerde zich als derde.

Daarachter was het de gecrashte Aron Canet op de vierde plaats voor Augusto Fernández en Cameron Beaubier, verder stonden Marco Bezzecchi, Sam Lowes, Ai Ogura en Jorge Navarro in de top tien.

De MotoGP coureurs komen zondagochtend om 10:00 uur lokale tijd, 10:00 uur Nederlandse tijd weer in actie voor de twintig minuten warm-up sessie op het Autódromo Internacional do Algarve. De race over 25 ronden gaat om 14:00 uur Nederlandse tijd van start.

 Handige links Grande Prémio Brembo do Algarve:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter