Raul Fernandez sterkste in Moto2 race, P15 voor Bendsneyder na jumpstart

1221
Raul Fernandez | foto© Racesport.nl

Raul Fernandez weet in de slotfase op indrukwekkende wijze af te rekenen met zijn drie belagers en wint de Moto2 race tijdens de Motul TT Assen. Podiumplaatsen waren er voor Remy Gardner en Augusto Fernandez. Bo Bendsneyder finishte als vijftiende, nadat hij te vroeg weg was bij de start en als straf twee long lap penalty’s moest nemen.

De veel besproken Raul Fernandez, vanwege zijn transfer geruchten naar de MotoGP, vertrok vanaf pole position in de Moto2 wedstrijd in Assen met naast hem op de voorste startrij Remy Gardner en Sam Lowes. Hector Garzo was vanwege een positieve coronatest niet van de partij. Dit zorgde ervoor dat Bo Bendsneyder een positie opschoof op de grid en vanaf plaats twaalf op de vierde startrij de race mocht aanvangen.

De start voor de Nederlander verliep allesbehalve perfect, ondanks dat hij als zesde de eerste bocht indook. Bendsneyder was nipt te vroeg weg toen de lichten uitgingen en aan zijn lichaamstaal leek hij dat zelf ook gelijk zelf door te hebben. In de eerste ronde viel Bendsneyder terug naar plaats tien en een ronde later werd bevestigd dat hij een valse start had gemaakt. De straf was een dubbele long lap penalty, die hij vervolgens in de vierde en vijfde ronde al uitvoerde. Na zijn straf reed Bendsneyder op plaats eenentwintig.

Aan kop was Lowes in de openingsfase sterk en hij kreeg Augusto Fernandez en Gardner met zich mee. Raul Fernandez maakte in de tweede ronde een fout, waardoor hij vanaf plaats negen weer terug moest komen. Raul Fenandez wist zich door de tweede groep te werken en vond aansluiting bij de drie leiders. Hierdoor ontstond er kopgroep met rijders van Red Bull KTM Ajo en het Elf Marc VDS Racing Team. Met nog zeven ronden te gaan had Raul Fernandez zich naar voorzijde van de groep gewerkt.

Raul Fernandez had in de slotfase duidelijk nog wat voren en wist geweldige rondetijden zich los te rijden. Raul Fernandez won de race en leek dus totaal geen last te hebben van de MotoGP transfergeruchten. Teamgenoot Gardner wist de strijd voor plaats twee te winnen en Augusto Fernandez pakte zijn eerste podium van 2021. Lowes werd vierde. Marco Bezzecchi werd op acht seconden van de winnaar vijfde gevolgd door Ai Ogura, Jorge Navarro, Xavi Vierge, Marcel Schrotter en Celestino Vietti.

Bendsneyder weet in loop van de race wel een paar plaatsen zelf te winnen en schoof ook een paar posities op door valpartijen. De Nederlander wist met een inhaalactie in de laatste ronde nog één punt te pakken door als vijftiende te finishen in zijn thuisrace. De NTS RW Racing GP coureurs kenden een moeizame race in het achterveld. Hafizh Syahrin werd drieëntwintigste en Barry Baltus vierentwintigste.

Racesport.nl Liveblog
Voor meer informatie en details van de sessies gedurende de derde en afsluitende dag van de 90e Motul TT Assen verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zondag.

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – Donderdag
Fotoverslag – Vrijdag
Fotoverslag – Zaterdag
Fotoverslag – Zondag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter