Raul Fernandez verbijt de pijn en wint Moto2 race Gran Premio Tissot de Aragon

1836
raul-fernandez
Raul Fernandez | foto© motogp.com

Raul Fernandez is zondagmiddag heeft zondagmiddag in Aragon de Moto2 race van de Gran Premio Tissot de Aragon op zijn naam geschreven. De Spanjaard verbeet de pijn en passeerde na 21 ronden als eerste de finish voor teamgenoot Remy Gardner en Augusto Fernandez. Bo Bendsneyder moest de strijd vroegtijdig staken, de Nederlander ondervond nog te veel hinder van zijn zaterdag bij een crash opgelopen blessure.

De Moto2 race van de Gran Premio Tissot de Aragon is zondagmiddag verrassend gewonnen door de Spanjaard Raul Fernandez. Negen dagen na zijn ongeval tijdens een fietstraining en zes dagen na een operatie vanwege de bij het ongeval opgelopen breuk in zijn rechterhand was het al een prestatie op zich dat de Red Bull KTM Ajo coureur dit weekend aan de start kon verschijnen. Na zaterdag iedereen al verrast te hebben met het behalen van een derde startplaats verbeet Fernandez zondagmiddag in Aragon nogmaals de pijn, en niet zonder succes want 21 ronden passeerde de dit seizoen in de Moto2 klasse debuterende Spanjaard als winnaar de finish.

Iets meer dan vijf seconden achter Fernandez maakte Remy Gardner het succes compleet door als tweede de finish te passeren en daarmee het Red Bull KTM Ajo team opnieuw een 1-2 te bezorgen.

De derde plaats werd een prooi voor Augusto Fernandez. De Elf Marc VDS Racing Team coureur wist in de slotfase Jorge Navarro te passeren, terug te verwijzen naar de vierde plaats en zelf de derde en laatste podium voor zich op te eisen.

Aron Canet passeerde als vijfde de finish voor Fabio Di Giannantonio en de pas 16-jarige Fermin Aldeguer die in de laatste ronden nog twee collega coureurs wist te passeren.

De achtste plaats ging naar Ai Ogura voor Tony Arbolino en Simone Corsi die in deze dertiende race van het seizoen de top tien completeerde.

Bo Bendsneyder moest de wedstrijd na twaalf gereden ronden staken. De Pertamina Mandalika SAG Team coureur ondervond nog te veel hinder van zijn zaterdagochtend tijdens de derde vrije training opgelopen nekblessure.

Racesport.nl Liveblog
Voor meer details van de sessies tijdens deze derde en afsluitende dag van de Gran Premio Tissot de Aragon verwijzen wij jullie naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag.Handige links Gran Premio TISSOT de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter