Raymond Schouten, die halverwege het afgelopen seizoen zijn samenwerking met het team van Arie Molenaar be‘indigde, zal in het seizoen 2006 niet meer terugkeren op Grand Prix niveau.

Foto: Raymond Schouten hier nog in actie op de 125cc Honda.

De 20 jarige Raymond Schouten, zoon van oud Grand Prix coureur Mar Schouten, heeft de afgelopen twee seizoenen, via het Molenaar Honda racing team, de kans gehad zich op het hoogste niveau van de motorsport te profileren. Het eerste seizoen was een seizoen van veel leren, het tweede seizoen moest het seizoen worden waar hij een paar keer punten mee naar huis zou moeten kunnen nemen. Helaas is dat niet gelukt en diverse oorzaken hebben er toe geleid dat Raymond halverwege het seizoen zijn contract bij het Nederlandse team van Arie Molenaar heeft opgezegd.

Nadat de jongeman uit Waardhuizen niet meer actief deelnam aan de Grand PrixÕs, zijn er enkele aanbiedingen geweest, zowel voor de 125cc als de 250cc, om voor 2006 weer aan de start te kunnen verschijnen op het hoogste niveau. Na vele besprekingen en onderhandelingen bleken deze opties helaas niet haalbaar.

Afgelopen week heeft Raymond dan ook de beslissing genomen niet meer terug te keren naar de Grand PrixÕs maar zich te gaan concentreren op de aanbiedingen in de Supersport 600 klasse. Komende weken zullen er diverse besprekingen gevoerd gaan worden met welk materiaal en met welk team Raymond volgend seizoen aan de start zal verschijnen. Doelstelling nummer ŽŽn zal zijn het volledige Vacansoleil ONK te gaan rijden en daarnaast een aantal wildcards in het WK mee te gaan nemen.

ÒIk heb bijna twee seizoenen mogen acteren op het hoogste platform in de 125cc klasse. Door omstandigheden heb ik zelf besloten er halverwege dit seizoen een punt achter te zetten. Ik wist voordat ik deze beslissing nam dat het niet makkelijk zou worden om zomaar ergens anders in dezelfde klasse in te kunnen stappen. Echter heb ik geen spijt van mijn beslissing. Nu we alle opties op een rij gezet hebben wat betreft het seizoen 2006 moet ik helaas constateren dat de aangeboden opties gewoon niet te realiseren zijn. In samenspraak met de mensen om mij heen heb ik dan ook deze week definitief besloten om mij te gaan richten op de aanbiedingen die ik heb in de Supersport 600 klasse. We gaan hier hard aan werken en hopen hier over een paar weken meer duidelijkheid over te kunnen geven. Het was een hele leerzame periode in de 125cc Grand Prix, maar vanaf nu zal ik me moeten gaan richten op een nieuwe stap in mijn carriˆ¬re, die zal zoals het er nu naar uitziet in de Supersport 600 klasse zijn. Op welk merk en met welk team hoop ik binnenkort bekend te gaan maken.Ó,

aldus de ex 125cc Grand Prix coureur.

De plaats van Raymond bij het Molenaar team is inmiddels over genomen door de 15 jarige Joey Litjens uit het Limburgse America. Door de keus van het enige Nederlandse Grand Prix team zijn we in ieder geval verzekert van Nederlandse deelname in de Grand PrixÕs.


Foto: Hugo van den Bergh en Joey Litjens.

De tweede Nederlander, Hugo van den Bergh, die het afgelopen seizoen via een wildcard aan de start stond van een drietal GP races, hoopt het komende seizoen, naast zijn vaste deelname aan het Spaans Open, op een aantal wildcards in de Grand Prix. Hoeveel starts dit zullen gaan worden hoopt het 15 jarige talent uit Hulshorst eind januari te horen van de organistor van de MotoGP wedstrijden, Dorna Sports.

Tekst: Evert Slager (evert@racesport.nl)