Toprak Razgatlioglu (World Superbike), Andrea Locatelli (World Supersport) en Ana Carrasco (World Supersport 300) waren zondagmorgen het snelste in de warm-up sessies op Portimão. Michael van der Mark klokte een vierde tijd. Scott Deroue was de snelste Nederlander in de WorldSSP300 categorie met een derde tijd.  

De weersomstandigheden waren opnieuw uitstekend bij de start van de derde dag van het WorldSBK weekend in Portimão. Geen bewolking en niet zo warm als vorige week in Jerez. De ochtend werd afgetrapt met warm-up sessies voor de World Superbike, World Supersport en World Supersport 300 klasse.

World Superbike
Er was enigszins opluchting in de paddock toen bekend werd dat Sandro Cortese zaterdagavond een succesvolle spoedoperatie had ondergaan aan zijn rug in Faro. Wel zal de Duitser voor zeer lange tijd uitgeschakeld zijn, want naast zijn rugblessure heeft hij ook een been en vier ribben, en vermoedelijk een enkel gebroken bij de zware crash in de eerste World Superbike race.

In warm-up sessie zette Toprak Razgatlioglu de snelste tijd. De Yamaha-coureur finishte gisteren in de eerste race achter Jonathan Rea als tweede. Rea zelf, die gisteren erg dominant was in de eerste race, zette een tweede tijd voor Loris Baz en Michael van der Mark. Michael Ruben Rinaldi zette een vijfde tijd. Opvallend was Chaz Davies in zesde positie. Davies kent vooralsnog een heel moeilijk weekend en kwam gisteren niet verder dan een elfde plaats in de eerste race. Davies was vanmorgen een halve seconde sneller dan zijn tijd in de vrije trainingen, dus hij lijkt iets gevonden te hebben. Scott Redding, Tom Sykes, Alex Lowes en Eugene Laverty maakten de top-tien compleet.

World Supersport
Andrea Locatelli was ruim het snelste in de warm-up sessie van de World Supersport. De Italiaan was ruim vier tienden sneller dan Lucas Mahias. Derde man Jules Cluzel moest een halve seconde toegeven op Locatelli. Isaac Vinales noteerde een vierde tijd gevolgd door Raffaele De Rosa, die gisteren een podiumplaats wist te scoren. EAB Ten Kate Racing rijders Steven Odendaal noteerde een tiende tijd en Lachlan Epis van het MPM Routz Racing Team was twintigste.

World Supersport 300
In de WorldSSP300 klasse werd de snelste tijd gezet door Ana Carrasco, die ook gisteren de eerste race wist te winnen. Scott Deroue, die het hele weekend al snel is, klokte een derde tijd in de ochtendsessie achter Thomas Brianti. Koen Meuffels stond er ook keurig bij met een vijfde tijd en de podiumganger van gisteren Jeffrey Buis was achtste. Glenn van Straalen noteerde een eenentwintigste tijd.

Vandaag worden er vier races gereden in Portugal te beginnen met de Tissot Superpole Race voor de World Superbike. Vervolgens is het de beurt aan de World Supersport coureurs gevolgd door de tweede hoofdrace van de World Superbike. Het raceweekend wordt afgesloten met de tweede race in de World Supersport 300 klasse.

Handige links Motul Portuguese Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App