Razlan Razali, de CEO van het Sepang International Circuit, heeft bekend gemaakt dat hij zich per direct terug zal trekken als eindverantwoordelijke van het Maleisische circuit om zich volledig te kunnen concentreren op zijn taak als sleutelfiguur van het Petronas Sepang Racing Team.

Razlan Razali is sinds 2008 CEO van het Sepang International Circuit en in zijn functie de grote animator en organisator van de drukbezochte races in zowel het F1- als het MotoGP wereldkampioenschap op het Maleisische circuit.

Sinds 2016 heeft het circuit de Formule 1 race op het circuit laten vallen om zich sindsdien uitsluitend te concentreren op de tweewielers. Niet alleen het MotoGP wereldkampioenschap maar ook o.a. het FIM Superbike World Championship, het FIM Endurance World Championship hebben sindsdien het Maleisische circuit al eens aangedaan net als vele nationale en Aziatisch georiënteerde races.

Naast deze activiteiten zette Razali ook het Sepang Racing Team op. Bestonden deze activiteiten in eerste instantie uit alleen een Moto3 en Moto2 project, sinds het seizoen 2019 is daar het inmiddels bekende en zeer succesvolle Petronas Yamaha Sepang Racing Team aan toegevoegd. Dit laatste project brengt zoveel werk met zich mee dat het volgens Razali nu tijd is om zich te concentreren op één van zijn twee functies waarbij de keus is gevallen op het zich volledig concentreren op de rol als eindverantwoordelijk van de teams.

Razlan Razali: “Door de rol van teamleider van het Sepang Racing Team fulltime op me te nemen, kan ik me voor de volle 100% op mijn verantwoordelijkheden richten. Ik kijk ernaar uit om de activering en betrokkenheid van onze partners te versterken, nieuwe bedrijven aan te trekken, de functie van het team als platform voor Maleisiërs om actief te zijn als coureur in het MotoGP wereldkampioenschap te verbeteren, en de bedrijfsmatige kant van het team te versterken. Het was altijd al een droom om CEO van het Sepang International Circuit te zijn; het managen van een wereldkampioenschapsteam is nog verbazingwekkender. Ik laat deze kans om Maleisië trots te maken, om te zien hoe Maleisiërs het goed doen in ons team en om de naam van Maleisië over de hele wereld te verheffen, met de Jalur Gemilang [de Maleisische vlag] hoog in het vaandel als ambassadeurs voor Maleisië in de tweewieler autosport, dan ook niet voorbijgaan. Ik wens SIC en de nieuwe CEO (Azhan Shafriman Hanif) veel succes. De Raad van Bestuur heeft iemand gekozen die bekwaam en gepassioneerd is, en die goed thuis is in het reilen en zeilen van de auto – en motorsportwereld. Samen met het team heb ik er alle vertrouwen in dat de nieuwe CEO het circuit naar grotere hoogten zal brengen, voortbouwend op wat we de afgelopen jaren al hebben bereikt.”

In 2020 komen Fabio Quartararo en Franco Morbidelli uit voor het team in de MotoGP klasse, vormen Xavi Vierge en Jake Dixon het rijdersduo in de Moto2 klasse en verschijnen Khairul Idham Pawi en John McPhee in de kleuren van het team aan de start in de Moto3 klasse.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App