Toprak Razgatlioglu (WorldSBK), Federico Caricasulo (WorldSSP) en Manuel González (WorldSSP 300) waren zondagochtend het snelst tijdens de vijftien minuten durende warm-up sessies op het zonnige Circuit de Nevers Magny-Cours.

Na twee wisselvallige dagen op het Circuit de Nevers Magny-Cours leken de omstandigheden voor de zondag een stuk gunstiger aangezien de zon al meteen scheen en de temperaturen aangenaam waren. Alle drie klassen kregen nog vijftien minuten de tijd om hun warm-up sessie te verrijden voorafgaand aan de races later op de dag.

WorldSBK
In de World Superbike klasse was het de winnaar van race 1 Toprak Razgatlioglu die met een 1’37.613 de snelste rondetijd wist te rijden voor Jonathan Rea en Chaz Davies. Nederlander Michael van der Mark, die zaterdagmiddag lang aan de leiding reed maar in de slotfase van de race een foutje maakte en onderuit ging, noteerde de vierde tijd voor teamgenoot Alex Lowes en Álvaro Bautista. Verder eindigden Tom Sykes, Marco Melandri, Markus Reiterberger en Ten Kate Racing Yamaha coureur Loris Baz in de top tien.

De Superpole race voor de WorldSBK klasse gaat om 11:00 uur van start met race 2 om 14:00 uur.

WorldSSP
In de World Supersport klasse was titelkandidaat Federico Caricasulo met een 1’41.421 het snelst voor teamgenoot en concurrent Randy Krummenacher en Lucas Mahias. De vierde tijd kwam op naam van Isaac Viñales voor Corentin Perolari en Raffaele de Rosa, verder eindigden Jules Cluzel, Ayrton Badovini, Thomas Gradinger en Hikari Okubo in de top tien. Met de zestiende tijd was Rob Hartog de snelste Nederlander voor Glenn van Straalen (P21) en Jaimie van Sikkelerus (P26).

Een crash was er nog voor thuisrijder Lucas Mahias in bocht 15 (Lycée Pin), wel bleef hij ongedeerd.

De WorldSSP race gaat om 12:15 uur van start.

WorldSSP 300
Tot slot kwamen de World Supersport 300 coureurs in actie op het Circuit de Nevers Magny-Cours en was leider in het kampioenschap Manuel González, die vandaag wederom een kans heeft om de titel te behalen, het snelst met een 1’54.233 voor Andy Verdoïa en Ana Carrasco. Nederlander Scott Deroue klokte de vierde tijd voor Livio Loi en Bruno Ieraci met verder Jeffrey Buis, Ton Kawakami, Nick Kalinin en Victor Steeman in de top tien. Dion Otten kwam naar de elfde tijd en Koen Meuffels eindigde als zestiende.

De WorldSSP 300 race gaat om 15:15 uur van start.

 

Handige links Pirelli French Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App