Toprak Razgatlioglu noteerde de snelste tijd op zaterdagmorgen in FP3 op Portimão. Teamgenoot Michael van der Mark stond er ook keurig bij met een tweede tijd. Achter Jonathan Rea was Ten Kate Racing rijder Loris Baz de derde Yamaha-coureur binnen de top-vier.

De tweede dag van het WorldSBK in Portimão werd afgetrapt met de derde vrije training voor de World Superbike. Toprak Razgatlioglu had vrijdag de snelste tijd op de klokken gebracht voor Loris Baz (P2), Jonathan Rea (P3), Michael Ruben Rinaldi (P4), Scott Redding (P5), Michael van der Mark (P6), Tom Sykes (P7), Alex Lowes (P8), Alvaro Bautista (P9) en Eugene Laverty (P10).

De omstandigheden waren uitstekend zaterdagmorgen in FP3, een sessie van twintig minuten. Dat was goed te zien doordat veel rijders hun tijd van vrijdag in de eerste vliegende ronden gelijk wisten aan te scherpen. De snelste tijd van Razgatlioglu (1’42.103) ging er dan ook snel aan, doordat zowel Rea als Baz een 1’41.9 op de klokken wisten te brengen. Even later ging Rea nog sneller rond en maakte zette een 1’48.870 op de klokken.

Razgatlioglu kwam in zijn eerste stint niet aan zijn snelle tijd van vrijdag, maar met nog vijf minuten op de klok ging de Turkse rijder er nog eens goed voor zitten. Razgatlioglu verbeterde de tijd van Rea met twee tienden. Ook Van der Mark kwam op dat moment naar voren. De Nederlander stond op plaats tien toen hij een snelle 1’41.844 wist te noteren. Van der Mark schoof met deze tijd op naar plaats twee tussen Razgatlioglu en Rea. Hierdoor eindigde FP3, na FP1, opnieuw in een 1-2 voor het Pata Yamaha WorldSBK team. Ook liet Van der Mark zien constant te zijn, want hij wist in zijn laatste stint meerdere snelle tijden te noteren.

Achter Rea eindigde Baz op een vierde plaats. De Fransman in Nederlandse dienst maakt een sterke indruk in Portimão en was 0.277 langzamer dan Razgatlioglu. Kampioenschapsleider Redding eindigde als snelste Ducati-rijder op een vijfde plaats voor Sykes, Rinaldi, Lowes en Bautista. Chaz Davies stond na de eerste dag buiten de top-tien en wist zich in FP3 goed te verbeteren. Wel moest Davies, die als tiende de sessie afsloot, wel een halve seconde toegeven op teamgenoot Redding.

Nu gaan de World Superbike rijders zich klaarmaken voor de Superpole die om 11:00 uur plaatselijke tijd (12:00 uur in NL) begint. Om 14:00 uur (15:00 uur in NL) is de start van de eerste race van het weekend.

Handige links Motul Portuguese Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App