Razgatlioglu, Redding en Rea over de WorldSBK races op zondag in Navarra

1720
Toprak Razgatlioglu leidt voor Jonathan Rea en Scott Redding - Circuito de Navarra | foto© Yamaha Racing

Toprak Razgatlioglu heeft zondagmiddag de tweede World Superbike race op het Circuito de Navarra gewonnen voor Scott Redding en Jonathan Rea. De Turkse coureur staat nu op gelijke hoogte met Rea in de titelrace, dankzij zijn overwinningen in race 1 en de Superpole race heeft Redding ook goede zaken gedaan voor het kampioenschap.

Op zondag werden de Superpole race en race 2 verreden voor de World Superbike klasse op het Circuito de Navarra. Na een niet zo heel spannende maar wel intrigerende race 1 op zaterdagmiddag won Scott Redding zondagochtend opnieuw voor Jonathan Rea en Toprak Razgatlioglu. Niet alleen het podium was hetzelfde, de complete top zes was in de Superpole race identiek aan de top zes van race 1.

Daardoor was de verwachting dat Redding er een perfect weekend van kon maken door op zondagmiddag ook race 2 te winnen. Dat werd toch een lastiger verhaal toen Toprak Razgatlioglu meteen de koppositie innam. Ook wereldkampioen Jonathan Rea was op oorlogspad en reed op de tweede plaats. Nadat Andrea Locatelli in de beginfase ook nog een rol van betekenis speelde was het al gauw duidelijk dat Rea, Toprak Razgatlioglu en Scott Redding weer een maatje groter waren dan de rest van het WorldSBK startveld.

Terwijl Razgatlioglu aan de leiding bleef rijden raakten Rea en Redding verwikkeld in een fel duel. Richting de slotfase van de race werd duidelijk dat Redding sneller was maar het passeren van Rea was niet vanzelfsprekend. Uiteindelijk maakte Rea een foutje in de achttiende ronde en kon Redding eindelijk opschuiven naar de tweede plaats.

Hij zette de achtervolging op Razgatlioglu in maar met een marge van een seconde bleek dat uiteindelijk toch niet meer haalbaar. In het kampioenschap staan Razgatlioglu en Rea nu aan de leiding met 311 punten, de Yamaha coureur heeft echter meer overwinningen in 2021. Redding maakte grote stappen dit weekend en staat slechts 38 punten achter op zijn concurrenten. Het gaat nog een spannend seizoen worden.

Toprak Razgatlioglu – P1: “Ik wil allereerst mijn team bedanken want ze hebben fantastisch werk geleverd dit weekend. De tweede race was heel belangrijk voor mij want we hebben een andere set-up geprobeerd en dat resulteerde in een heel goede uitslag, we hebben eindelijk weer gewonnen. Ik ben heel blij want dit was geen makkelijk weekend voor mij, en toch ben ik elke race op het podium geëindigd.”

Scott Redding – P2: “Het was een goed weekend, daar ben ik blij mee. Twee overwinningen, een pole en een tweede plaats: zo moet een weekend zijn als je mee wil doen voor de wereldtitel. Daar kan ik dus blij mee zijn. Ik had vandaag alleen niet het gevoel dat ik gisteren had, ik kon niet het volledige potentieel uit de machine halen. Ik reed een beetje op dezelfde manier als hen [Toprak Razgatlioglu & Jonathan Rea] waardoor ik de sterke punten van onze machine niet kon gebruiken. Hierdoor kon ik ook niet inhalen en liep de temperatuur van mijn voorband flink op, waardoor ik veel aan het glijden was.

Ik wist dat ik geduldig moest blijven en hoopte dat ze terug zouden vallen. Jonathan maakte een aantal foutjes. Ik voelde dat mijn ritme beter werd en ik probeerde nog een aanval voor te bereiden op Toprak. Uiteindelijk dacht ik aan de risico’s en besloot ik het op veilig te spelen en de punten zeker te stellen. Ik kijk uit naar Magny-Cours.”

Jonathan Rea – P3: “Ik had het gewoon niet in deze race. Het ritme van de anderen was beter, vooral aan het einde. In de laatste tien ronden zat ik echt in de problemen. Ik voelde dat ik er bij Toprak goed bij zat en met name in bocht 4, 5, 6 en 7 was ik sneller. Maar op alle andere plaatsen was hij beter. Veel respect voor hem en Scott, zij hebben een heel goede race gereden vandaag. Dit betekent dat er voor ons werk aan de winkel is, hopelijk kunnen we terugslaan in Magny-Cours.”

Het volgende WorldSBK raceweekend vindt over twee weken plaats, van 3 t/m 5 september op het Circuit de Nevers Magny-Cours in Frankrijk.

 


Handige links Pirelli Navarra Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter