Razgatlioglu, Rinaldi en Rea reageren na WorldSBK races op zondag in Misano

3169
V.l.n.r. Michael Rinaldi, Toprak Razgatlioglu en Jonathan Rea na race 2 - Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© Randy van Maasdijk

Michael Rinaldi won zondagochtend de Superpole race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, Toprak Razgatlioglu was ’s middags de grote winnaar in race 2. Samen met Jonathan Rea stonden zij dit weekend in alle races op het podium.

De derde World Superbike ronde van 2021 zit er alweer op. Op zondag werden de Superpole race en race 2 voor de WorldSBK klasse verreden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Nadat Michael Rinaldi op zaterdagmiddag de overwinning opeiste voor Toprak Razgatlioglu was de Italiaan zondagochtend opnieuw het sterkst. Met een halve seconde marge richting Razgatlioglu won Rinaldi ook de Superpole race en mocht hij daardoor ’s middags vanaf pole position starten.

Nadat hij in race 2 meteen de leiding in handen nam was het uiteindelijk toch Razgatlioglu die de zege naar zich toetrok en zo zijn eerste overwinning van het seizoen behaalde en ook de eerste van Yamaha in 2021. Rinaldi moest genoegen nemen met P2 maar in combinatie met twee overwinningen mag gezegd worden dat het een goed weekend was voor de Ducati coureur. Jonathan Rea werd in alle drie races derde.

Toprak Razgatlioglu: “Eindelijk heb ik gewonnen. We hebben deze week hard gewerkt voor dit resultaat. In veel races dit jaar werd ik tweede dus ik zei tegen m’n team dat ik daar wel een beetje genoeg van had en dat het tijd was om te winnen. Ik ben heel blij en wil het team bedanken voor het harde werken dit weekend. Ik ben dan wel degene die op de motor zit maar zij geven mij een fantastische machine. Heel blij dus, tot de volgende race!”

Michael Rinaldi: “Ik ben zeker heel blij. Niet perfect maar wel heel dichtbij. Toprak had vanmiddag de betere pace, ik deed mijn uiterste best maar het was niet genoeg om te winnen. Het was vanmiddag heel makkelijk om een foutje te maken, in de laatste vier ronden zei ik ook tegen mezelf dat een tweede plaats goed genoeg was. Ik ben heel blij met dit weekend en ik wil de fans en het team bedanken.”

Jonathan Rea: “Er was een moment in de race dat ik voelde dat Michael [Rinaldi] kort achter mij zat in de bochten. Ik kon hem helaas met geen mogelijkheid inhalen, zeker niet in de acceleratie op het rechte stuk. Ik verloor veel snelheid ten opzichte van hem. Dit was vandaag het beste wat ik kon doen. Het was echt een heel lastig weekend, ik had niet het juiste gevoel met de machine. We moeten gaan analyseren wat er dit weekend gebeurd is en aan onze zwakten werken richting Donington. Het beste aan dit weekend was dat er weer fans op de tribunes zaten, dat zorgde echt voor een lach op mijn gezicht. Al met al is het met drie podiums wel een solide weekend geweest.”

Het volgende World Superbike raceweekend vindt plaats op Donington Park in het weekend van 2, 3 en 4 juli. Hier zal echter alleen de WorldSBK klasse in actie komen, de WorldSSP en WorldSSP 300 klassen zullen moeten wachten tot eind juli voor het raceweekend op het TT Circuit Assen.

Handige links Pirelli Made in Italy Emilia-Romagna Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter