Razgatlioglu wint ook Race 2 in Jerez en vergroot voorsprong in titelstrijd

3416
Toprak Razgatlioglu en Scott Redding in gevecht - Circuito de Jerez - Ángel Nieto | foto© Randy van Maasdijk

Toprak Razgatlioglu heeft zondag in Jerez goede zaken gedaan in de strijd voor de 2021 wereldtitel. Na zijn winst in Race 1 wist de Yamaha coureur zondagmiddag ook Race 2 van de Motul Spanish Round te winnen. Razgatlioglu passeerde in deze race als winnaar de finish voor Scott Redding en Alvaro Bautista. Michael van de Mark werd achtste.

Om klokslag 14:00 uur gingen op Circuito de Jerez Angel Nieto voor de WorldSBK coureurs de lichten op groen voor Race2 van de Motul Spanish Round, een race die begon zonder Alex Lowes. De Kawasaki coureur kreeg van de circuitartsen geen toestemming om van start te gaan, dit vanwege zijn een week eerder opgelopen handblessure.

Net als eerder op de dag tijdens Race 1 was het opnieuw Toprak Razgatlioglu die meteen de leiding nam voor Jonathan Rea, Michel Ruben Rinaldi en Scott Redding.

Het werd al snel duidelijk dat Rea het niet makkelijk zou krijgen in deze tweede race van de dag, een race waar de asfalttemperatuur aanzienlijk hoger was dan tijdens Race 1. Het waren dan ook al snel Rinaldi en Redding die Rea wisten te passeren. Terwijl Razgatlioglu het veld aan bleef voeren waren het achtereenvolgens Andrea Locatelli en ook Alvaro Bautista die de regerend wereldkampioen wisten te passeren.

Vooraan het veld was het Redding die zijn teamgenoot Rinaldi wist te passeren en ronde na ronde dichterbij de nog steeds aan de leiding rijdende Razgatlioglu wist te komen. Rinaldi ging vervolgens op de derde plaats rijdend de fout, wist de schade te beperken maar het betekende wel dat de winst in deze race uit zou lopen op een duel tussen de Brit en de Turk.

Redding kwam met nog drie ronden te gaan voor het eerst langszij, maar niet veel later was het Razgatlioglu die meteen weer terugsloeg. Het afwachten was vervolgens op een nieuwe aanval van Redding, deze bleef echter uit waardoor Razgatlioglu voor de tweede keer deze zondag als eerste de finish passeerde.

Bautista wist de strijd voor de derde plaats in zijn voordeel te beslissen en zo de laatste podiumplaats veilig te stellen. Locatelli werd vierde gevolgd door Rea die door de fout van Rinaldi de schade in de strijd voor de titel wist te beperken.

Axel Bassani werd zesde, Rinaldi zevende terwijl de de laatste drie plaatsen binnen de top tien een prooi werden voor respectievelijk Michael van der Mark, Loris Baz en de Amerikaan Garrett Gerloff.

Tussenstand kampioenschap
Met zijn twee overwinningen gaat Razgatlioglu nu aan de leiding met 449 gescoorde WK punten, 20 meer dan Rea die nu de tweede plaats bezet met 429 punten. Redding neemt nog steeds de derde plaats in, na dit weekend heeft de Brit 375 punten achter zijn naam staan.