Jonathan Rea heeft op het Motorland Aragon circuit de snelste tijd op de klok weten te zetten tijdens de tweedaagse World Superbike test. Michael van der Mark, die woensdag en donderdag voor het eerst in actie kwam op de Pata Yamaha Official WorldSBK Team machine, noteerde de achtste rondetijd.

Nadat dinsdag en woensdag op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia de MotoGP coureurs hun eerst test afwerkten ter voorbereiding op het seizoen 2017 werkte een aantal World Superbike coureurs woensdag en donderdag op het iets noordelijker in Spanje gelegen Motorland Aragon Circuit hun eerste wintertest af.

Vele ogen tijdens de  test op het Motorland Aragon circuit waren natuurlijk gericht op de terugkeer van Marco Melandri in het World Superbike kampioenschap, de eerste kilometers van Stefan Bradl op de Honda WorldSBK Team machine en natuurlijk vanuit Nederlands oogpunt het debuut van Michael van der Mark bij het Pata Yamaha Offcial World SBK Team.

Nadat Tom Sykes de eerste dag de snelste tijd liet noteren was het tijdens de tweede dag Jonathan Rea die iedereen zijn wil oplegde en het snelst was. De tweevoudig World Superbike kampioen noteerde tijdens de test een snelste ronde van 1’49,8 en was daarmee na afloop van de test veruit het snelst van iedereen.

Uiteindelijk waren het de Kawasaki’s en de Ducati’s die de toon aangaven met daarachter het Honda duo Nicky Hayden en Stefan Bradl terwijl Alex Lowes en Michael van der Mark de hekkesluiters waren met de zevende en achtste rondetijd.

Wat betreft Van der Mark kwam er nog niet veel informatie naar buiten aangezien de Nederlander nog niet vrijuit kan praten vanwege zijn contractuele verplichtingen bij Honda tot aan het einde van het jaar. Vanaf het Motorland Aragon kunnen we echter wel melden dat Van der Mark de eerste twee dagen met name bezig was met het beter leren kennen van de voor hem nieuwe Yamaha waarbij er vooral veel gewerkt werd aan het vinden van een goede zitpositie. Van der Mark was één van de actiefste coureurs gedurende de test, reed een groot aantal ronden waarbij hij constante rondetijden op de klok wist te zetten. Ondanks dat het rijden van snelle rondetijden de afgelopen twee dagen absoluut nog niet de prioriteit had maakte de Nederlander aan het einde van de tweede dag nog wel een schuiver mee, een schuiver zonder lichamelijke gevolgen.

Onofficiële rondetijden Motorland Aragon test:

Woensdag:

 1. Tom Sykes (GB), Kawasaki, 1’50,3
 2. Chaz Davies (GB), Ducati, 1’50,7
 3. Jonathan Rea (GB), Kawasaki, 1’51,0
 4. Nicky Hayden (USA), Honda, 1’51,4
 5. Marco Melandri (I), Ducati 1’51,4
 6. Alex Lowes (GB), Yamaha, 1’51,5
 7. Stefan Bradl (D), Honda, 1’51,8
 8. Michael van der Mark (NL), Yamaha, 1’51,8

Donderdag:

 1. Jonathan Rea (GB), Kawasaki, 1’49,8
 2. Chaz Davies (GB), Ducati, 1’50,4
 3. Tom Sykes (GB), Kawasaki, 1’50,4
 4. Marco Melandri (I), Ducati 1’50,7
 5. Nicky Hayden (USA), Honda, 1’50,8
 6. Stefan Bradl (D), Honda, 1’51,1
 7. Alex Lowes (GB), Yamaha, 1’51,2
 8. Michael van der Mark (NL), Yamaha, 1’51,6

Het Kawasaki Racing Team, Ducati, Yamaha en Honda zetten hun testprogramma volgende week voort op het circuit van Jerez de la Frontera waar men maandag en dinsdag in actie zal komen samen met een aantal MotoGP teams.