Jonathan Rea heeft op vrijdag in de derde vrije training voor de WorldSBK klasse op het Circuito San Juan Villicum de snelste rondetijd gereden en sluit daarmee de eerste dag op het gloednieuwe Argentijnse circuit af als snelste voor Marco Melandri en Toprak Razgatlioglu. Michael van der Mark kwam naar de elfde rondetijd. 

De derde en laatste vrije training voor de World Superbike klasse ging vrijdag van start op het nieuwe Circuito San Juan Villicum in Argentinië. Echter verliep alles nog niet geheel vlekkeloos voor de organisatie aangezien de sessie twintig minuten later dan gepland van start ging door enkele kleine problemen op de baan. De weersomstandigheden waren echter zeer gunstig met veel zon een aangename 24°C buitentemperatuur.

Nadat er in de eerste vrije training vooral kennis werd gemaakt met de baan en de coureurs op zoek waren naar de juiste lijnen werd het tempo in de tweede vrije training al flink opgeschroefd met rondetijden die ruim twee seconden sneller waren. Dit was ook het geval in de derde sessie waarbij alle coureurs al meteen hun tijd wisten aan te scherpen.

Opnieuw kelderden de rondetijden gestaag en ging met name in de slotfase het tempo omhoog om een plaats in de top tien te bemachtigen en daarmee deelname aan Superpole 2 zeker te stellen. Het was Jonathan Rea die uiteindelijk met een 1’39.914 de snelste rondetijd van de dag reed en ook de enige was die de 1’40 grens wist te doorbreken. Daarachter was het Marco Melandri die ruim twee tienden langzamer was voor Toprak Razgatioglu met de derde tijd. Alex Lowes noteerde de vierde tijd voor Lorenzo Savadori en Leon Camier, daarachter waren het Chaz Davies, thuisrijder Leandro ‘Tati’ Mercado, Eugene Laverty en Xavi Fóres in de top tien. Michael van der Mark eindigde op de elfde plaats en kwam slechts 0,043 seconde tekort op de tiende tijd.

De twintig minuten durende vierde vrije training voor de WorldSBK klasse gaat zaterdag om 15:45 uur Nederlandse tijd van start met de twee kwalificatiesessies om 18:30 uur en race 1 om 21:00 uur.