Jonathan Rea zet de snelste tijd in de Superpole op Portimão. Toprak Razgatlioglu en Alex Lowes vertrekken naast de regerend wereldkampioen op de eerste startrij. Michael van der Mark klokte een vijfde tijd net voor Ten Kate Racing rijder Loris Baz.

Om 11:00 uur lokale tijd was het tijd voor de World Superbike Superpole in Portimao. Toprak Razgatlioglu was het snelste na drie vrije trainingen voor Michael van der Mark. De Turkse coureur was in de eerste stint ook het snelste met racebanden in de Superpole. Dat er gelijk al op de grens gereden werd duidelijk door een aantal valpartijen. Eerste ging Maximilian Scheib onderuit met zijn Kawasaki.

Nog geen minuut later crashte ook kampioenschapsleider Scott Redding, die dit weekend zijn eerste race gaat rijden op Portimão. De Brit kon zijn Ducati wel weer snel oppakken en hem naar de pits brengen, zodat zijn teamleden de motor klaar konden maken voor de tweede stint. Redding had wel een tweede tijd op de klokken gebracht in de eerste stint. Ook Alvaro Bautista ging onderuit, dit betekende zijn tweede crash van het weekend. Van der Mark bevestigde nogmaals zijn goede ritme op het Portugese circuit met een derde tijd op racebanden voor Jonathan Rea, Loris Baz en Tom Sykes.

Vervolgens werd de kwalificatieband gemonteerd voor het laatste deel van de Superpole. Lowes was de eerste die een snelle tijd wist te noteren met de kwalificatieband en pakte de voorlopige pole position. Maar dit duur niet lang, want zijn teamgenoot Rea wist een 1’40.676 te klokken en was daarmee vier tienden sneller dan Lowes. Deze tijd was goed voor de pole position in Portimão. Razgatlioglu wist zijn Yamaha tussen de Kawasaki’s te zetten. Het is de eerste keer dat Razgatlioglu zich op de eerste startrij weet te kwalificeren. Lowes was tijdens de vrije trainingen niet in de top-vijf te vinden, maar kwalificeerde zich wel voor de eerste keer dit seizoen op de eerste startrij.

Mister Superpole Sykes kwam tot een vierde tijd. Van der Mark moest 0.659 seconde toegeven op Rea en plaatste zich als vijfde voor de eerste race en Superpole race van zondag. Naast Van der Mark op de tweede startrij staat de Ten Kate Racing Yamaha van Baz, die een zesde tijd noteerde. Michael Ruben Rinaldi was de beste Ducati met een zevende tijd. Eén positie voor Redding, die na zijn crash nog naar een achtste tijd wist te rijden. Eugene Laverty en Leon Haslam maken de top-tien compleet. Deze top-tien staat ook binnen een seconde van polesitter Rea. Achter Garrett Gerloff staat Alvaro Bautista op plaats twaalf en Chaz Davies zal vanaf de dertiende startplaats naar voren moeten zien te komen.

Om 14:00 uur lokale tijd (15:00 uur in NL) gaat de eerste van drie World Superbike races van start in Portimão.

Handige links Motul Portuguese Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App