Rea het snelst in warm-up op Laguna Seca, Van der Mark negende

63
rea
Jonathan Rea - Laguna Seca | foto© Kawasaki Racing

Jonathan Rea heeft op zondagochtend de snelste rondetijd gereden in de warm-up voor de WorldSBK klasse op Laguna Seca voorafgaand aan de tweede race later vandaag. De winnaar van de eerste race was het snelst voor Eugene Laverty en Chaz Davies. Michael van der Mark noteerde de negende rondetijd. 

Op een zonnige WeatherTech Raceway Laguna Seca ging op zondagochtend de warm-up van start voor de World Superbike klasse voorafgaand aan de race die later vandaag om 14:00 uur lokale tijd, 23:00 uur Nederlandse tijd zal beginnen. Met een buitentemperatuur van ruim boven de dertig graden Celsius kregen de coureurs nog een kwartier de tijd op het Amerikaanse circuit.

Jonathan Rea was in deze sessie opnieuw het snelst nadat hij de drie vrije trainingen op vrijdag, de kwalificatie op zaterdag en de eerste race ook al het snelst was. Achter de Kawasaki coureur waren het Eugene Laverty en Chaz Davies, vierde en tweede tijdens de eerste race, in de top drie. Alex Lowes, als derde geëindigd in race 1 had de vierde rondetijd gereden voor Tom Sykes en Leon Camier. Marco Melandri noteerde de zevende rondetijd voor Xavi Fores en Nederlander Michael van der Mark. Lorenzo Savadori maakte de top tien compleet.

Een opmerkelijk item werd zaterdagavond uitgezonden door het Britse Eurosport. In interviews met teamgenoten Jonathan Rea en Tom Sykes werd er gevraagd over wat men van elkaar vindt, hoe zij terugkijken op het incident tijdens race 2 in Brno en hoe ze hun onderlinge relatie zien. Zeer interessante gesprekken waarin beide coureurs geen blad voor de mond nemen en duidelijk laten merken hoe ze over de ander denken.