Jonathan Rea heeft zaterdagochtend op Motorland Aragon de snelste rondetijd laten noteren tijdens de derde vrije training. De Kawasaki coureur was in de twintig minuten durende sessie het snelst voor Tom Sykes en Alex Lowes.

Op een droog maar nog fris Motorland Aragon openden de WorldSBK coureurs zaterdagochtend om 09:00 uur de tweede dag van de Motocard Aragon Round met hun twintig minuten durende derde vrije training.

Bij een temperatuur van 10 graden waren het Ryuichi Kiyonari en Allessandro Delbianco die beiden al in de eerste minuten van de sessie in de fout gingen. Kiyonari hield de schade beperkt door alleen even naast de baan te komen terwijl Delbianco onderuit schoof. De Althea Mie Racing Team coureur kon echter niet veel later zijn sessie hervatten.

Op de baan was het Jonathan Rea die dit keer het snelst rondging. Met een snelste rondetijd van 1’50.655 voerde de Kawasaki coureur na afloop de lijst aan voor zijn voormalige teamgenoot Tom Sykes en Yamaha coureur Alex Lowes.

Alvaro Bautista, de snelste man van de eerste dag, noteerde de vierde rondetijd gevolgd door zijn teamgenoot Chaz Davies, Markus Reiterberger, Leon Haslam, Eugene Laverty, Marco Melandri en Sandro Cortese.

Nederlander Michael van der Mark liet na een moeizaam verlopen eerste dag de twaalfde rondetijd noteren. Opnieuw nog niet de plaats waar de Pata Yamaha WorldSBK Team coureur normaalgesproken hoort te staan, en dus is er voorafgaand aan de kwalificatie nog het nodige werk te doen voor de Rotterdammer en zijn crew.

 

Handige links Motocard Aragon Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App