Jonathan Rea was vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training voor de WorldSBK klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli in Italië het snelst voor Nederlander Michael van der Mark en Álvaro Bautista. Ten Kate Yamaha Racing coureur Loris Baz kwam naar de vijftiende tijd.

De eerste vrije training voor de World Superbike klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli ging vrijdagochtend om 10:30 uur van start. De zon scheen fel en de buitentemperatuur bedroeg al meer dan 25°C waardoor de omstandigheden nagenoeg ideaal waren.

Dit weekend zijn er drie wild-cards die zich aansluiten bij het gebruikelijke WorldSBK startveld. Ducati testcoureur Michele Pirro rijdt mee op een Ducati Panigale V4 R van het Barni Racing Team, Samuele Cavalieri rijdt ook op een Panigale V4 R en Dominic Schmitter neemt deel op een Yamaha YZF-R1. De vervanger van Eugene Laverty binnen het Team Go Eleven is de Italiaan Lorenzo Zanetti, Yuki Takahashi is wederom de vervanger van Leon Camier bij het Althea Honda Racing Team.

Voor Pirro ging het echter al zeer vroeg in de sessie mis. De Italiaan verloor de voorkant van zijn Ducati bij het ingaan van bocht 13 en schoof de grindbak in. Dit was in zijn eerste ronde uit de pits waarna de monteurs meteen weer aan het werk konden en Pirro uiteindelijk pas in de slotfase van de vijftig minuten durende sessie de baan weer op kon.

Ook waren er crashes voor Alessandro Delbainco. De Italiaanse Althea Honda Racing coureur ging eerst met lage snelheid onderuit ter hoogte van bocht 14 waarna hij zijn Honda CBR1000RR Fireblade SP2 op kon pakken en zelf terug kon keren naar de pitbox. Na enkele kleine reparaties ging het vervolgens meteen weer mis, ditmaal met meer snelheid bij het insturen voor bocht 16. Wel bleef Delbianco ongedeerd maar zijn sessie kwam ten einde.

Jonathan Rea reed uiteindelijk met een 1’36.029 de snelste rondetijd van de sessie nadat hij veel constante ronden achter elkaar wist te rijden. Nederlander Michael van der Mark kwam in de slotfase naar de tweede tijd voor leider in het kampioenschap Álvaro Bautista en Pata Yamaha teamgenoot Alex Lowes. Ducati coureur Chaz Davies klokte de vijfde rondetijd voor Tom Sykes en Marco Melandri met daarachter Leon Haslam, Sandro Cortese en Toprak Razgatlioglu. Ten Kata Yamaha Racing coureur Loris Baz noteerde de vijftiende tijd; de Fransman had schijnbaar veel last van een ‘pompende’ achterkant bij het uitkomen van de bochten.

De tweede vrije training van de WorldSBK klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gaat vanmiddag om 15:00 uur van start.

 

Handige links Pata Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App