Jonathan Rea heeft vrijdagmiddag in de vierde vrije training voor de WorldSBK klasse op het Losail International Circuit in Qatar de snelste rondetijd gereden voor teamgenoot Tom Sykes en Marco Melandri. De jarige Michael van der Mark noteerde de elfde tijd.

Vrijdagmiddag om 14:25 uur lokale tijd, 13:25 uur Nederlandse tijd ging de vierde vrije training voor de World Superbike klasse van start op het Losail International Circuit in Qatar. Met temperaturen ruim boven de 30°C was het warm voor de coureurs nu ze nog in daglicht reden, voorafgaand aan de kwalificatiesessies en eerste race later op de dag onder kunstlicht.

Het was opnieuw de snelste coureur van de vrijdag, Eugene Laverty, die sterk begon aan de sessie en al gauw zijn naam bovenaan de tijdlijsten liet schrijven. De Ierse coureur is vooralsnog werkloos in 2019 en nog altijd op zoek naar een competitief zitje voor komend seizoen.

Uiteindelijk werd in de slotfase het tempo verhoogd en was het de viervoudig WorldSBK kampioen Jonathan Rea die met een 1’57.716 de snelste tijd van de sessie reed voor Tom Sykes en Marco Melandri. Daarachter stonden Alex Lowes, Xavi Fóres, Eugene Laverty, Lorenzo Savadori, Chaz Davies, Toprak Razgatlioglu en Jake Gagne in de top tien geklasseerd. Nederlander Michael van der Mark, die vandaag zijn 26e verjaardag viert, sloot de sessie af als elfde.

De kwalificatie voor de WorldSBK klasse op het Losail International Circuit gaat om 15:30 uur Nederlandse tijd van start met race 1 om 18:00 uur.

 

Handige links Pirelli Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App