Jonathan Rea was vrijdagmiddag het snelst tijdens de zeer regenachtige tweede vrije training op het Circuit de Nevers Magny-Cours voor Tom Sykes en Leon Haslam. Nederlander Michael van der Mark besloot om geen risico’s te nemen en kwam daardoor niet in actie, wel sluit hij de dag als snelste af dankzij zijn gereden tijd in FP1.

Vrijdagmiddag om 15:00 uur gingen de lichten op groen voor de tweede vrije training op het Circuit de Nevers Magny-Cours. De hemelsluizen waren nu volledig geopend en er viel een flinke hoeveelheid regen boven het circuit in midden-Frankrijk. De coureurs bleven in de eerste paar minuten afwachten maar daarna besloot een enkeling toch de baan op te gaan die voorzien was van een behoorlijke laag water.

Heel voorzichtig reed een aantal coureurs hun ronden die constant werden aangescherpt. Halverwege de sessie was Ten Kate Racing Yamaha coureur Loris Baz het snelst voor Markus Reiterberger en Leon Haslam. De Fransman heeft in de afgelopen tijd al veel kilometers gemaakt in de regen. Na afloop van het raceweekend in Portimão ging de Fransman samen met het team uit Nieuwleusen naar Valencia voor een tweedaagse test maar hier regende het flink. Afgelopen weekend kwam Baz in actie tijdens de Bol d’Or en ook daar zorgden de weergoden voor een flinke hoeveelheid regen.

Met zo’n twintig minuten te gaan ging ook leider in het kampioenschap Jonathan Rea de baan op om zelf te zien hoe de omstandigheden waren. De Kawasaki coureur die dit weekend de eerste mogelijkheid heeft om zijn vijfde WorldSBK titel op rij te behalen ging er meteen goed voor zitten wat bijna resulteerde in een tweede crash van de dag. Ter hoogte van bocht 3 (Estoril), een lange rechterbocht, verloor de Noord-Ier de achterkant van zijn Kawasaki waarna hij ternauwernood een high-sider kon voorkomen.

Voor Sandro Cortese ging het niet veel later wel mis bij het aanremmen voor bocht 5 (Adelaide). Terwijl de Duitser zijn Yamaha nog rechtop had staan blokkeerde het voorwiel en kon hij de crash met geen mogelijkheid voorkomen. Cortese had hier zichtbaar toch wel last van maar uiteindelijk bleef hij relatief ongedeerd.

Jonathan Rea sloot de sessie uiteindelijk met een 1’54.548 als snelste af voor zijn voormalige teamgenoot Tom Sykes en huidig teamgenoot Leon Haslam. Ryuchi Kiyonari klokte de vijfde rondetijd voor Loris Baz met daarachter Leon Camier, Markus Reiterberger, Toprak Razgatlioglu, Michael Ruben Rinaldi en Alessandro Delbianco in de top tien. Nederlander Michael van der Mark, teamgenoot Alex Lowes en Ducati coureurs Álvaro Bautista, Chaz Davies en Eugene Laverty besloten in deze sessie geen risico’s te nemen en bleven in hun pitbox zitten. Voor Bautista misschien wel een bijzondere keuze aangezien hij nog nooit eerder op Magny-Cours is geweest, echter kampt hij wel nog steeds met zijn schouderblessure.

Dankzij zijn rondetijd in FP1 sluit Michael van der Mark de dag als snelste af voor Leon Haslam en Marco Melandri.

De derde vrije training voor de WorldSBK klasse op het Circuit de Nevers Magny-Cours gaat zaterdagochtend om 09:00 uur van start met de Superpole om 11:00 uur en race 1 om 14:00 uur.

 

Handige links Pirelli French Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App