Jonathan Rea heeft donderdag tijdens de tweede en afsluitende WorldSBK testdag in Jerez de snelste rondetijd op de klok weten te zetten. De Kawasaki coureur was het snelst voor Toprak Razgatlioglu en Scott Redding. Nederlander Michael van der Mark noteerde donderdag de vijfde rondetijd.

Na een grotendeels verregende eerste testdag leken de voorspellingen voor donderdag op het circuit van Jerez ook niet heel erg goed, volgens de Spaanse weersvoorspellers zou het de gehele dag blijven regenen. Toen de lichten om 11:00 uur op groen gingen was het echter droog al was het Zuid- Spaanse circuit nog wel kletsnat.

In eerste instantie was er dan ook niet heel veel actie op de baan, echter na de middag bleek de baan ook dusdanig droog te zijn dat de eerste coureurs ervoor kozen om op slicks naar buiten te gaan. De rondetijden gingen dan ook in een rap tempo naar beneden en dit was zelfs het sein voor Jonathan Rea om nog een aantal ronden naar buiten te gaan. Ondanks een aantal nog verraderlijke natte plekken noteerde de regerend wereldkampioen een snelste ronde van 1’40.983, een tijd die meteen goed bleek voor de snelste rondetijd van de dag en deze tweedaagse test.

Dat de omstandigheden verraderlijk waren ondervond Alex Lowes, de Brit zorgde voor een flinke klapper en de zoveelste rode vlag van deze test. Hoewel Lowes bij de crash wel een nieuwe 2020 Kawasaki volledig afschreef bleef hij zelf ongedeerd. Toen de lichten vervolgens weer op groen gingen bleek pluvius even later roet in het eten te gooien. Rond 15:30 uur kwam de regen namelijk weer met bakken uit de lucht en was het gedaan met het rijden op slicks en snellere rondetijden.

Velen hielden het dan ook vroegtijdig voor gezien en pakten hun materiaal in met nog ruim twee uur te gaan.

Achter Rea was het Toprak Razgatlioglu die de tweede rondetijd op de klok had weten te zetten voor Scott Redding, Alex Lowes en Michael van der Mark.

De zesde rondetijd kwam op naam van Leon Haslam voor Loris Baz, Alvaro Bautista, Michael Ruben Rinaldi en Federico Cariscasulo.

Geen conclusies
Natuurlijk wil iedere coureur graag zo hoog mogelijk eindigen op de tijdlijst, of dat nu tijdens een raceweekend of een tweedaagse test is. Echter gezien de omstandigheden, de constant wisselende baancondities en het feit dat het tijdens deze tweede en laatste dag geen enkele zin had om te pushen kan en mag er geen enkele conclusie getrokken worden uit de op de klok gezet te rondetijden tijdens deze tweedaagse test.

  1. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 1’40.983 (19 ronden)
  2. Toprak Razgatlioglu (PATA YAMAHA WORLDSBK OFFICIAL TEAM) +0.231 (42 ronden)
  3. Scott Redding (ARUBA.IT Racing – Ducati) +0.424 (43 ronden)
  4. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +0.659 (44 ronden)
  5. Michael van der Mark (PATA YAMAHA WORLDSBK OFFICIAL TEAM) +1.724 (43 ronden)

Volledige uitslagen WorldSBK Jerez Test donderdag: Jerez_Test_donderdag

 

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App