Jonathan Rea heeft dinsdag de tweedaagse WorldSBK test op het Phillip Island Grand Prix Circuit afgesloten met de snelste rondetijd achter zijn naam. De regerend wereldkampioen was tijdens deze laatste pré-season test het snelst voor de Fransman Loris Baz en landgenoot Tom Sykes. Nederlander Michael van der Mark noteerde de zevende rondetijd.

Na een zonnige eerste testdag op Phillip Island was het dinsdagochtend nat op en rondom het Australische circuit. Echter toen de lichten op groen gingen voor de eerste sessie was het al gestopt met regenen en droogde de baan in een rap tempo op en kon er gedurende de rest van de dag gewoon op slicks gereden worden.

Het was Jonathan Rea die in de eerste sessie van de dag een snelste rondetijd van 1’30.448 op de klok zette en daarmee deze tweede en afsluitende testdag als snelste coureur afsloot. De in Nederlandse dienst rijdende Loris Baz kende ook een uitstekende tweede testdag, de Fransman noteerde in beide sessies van de dag de tweede rondetijd. Blijde gezichten dus in het Ten Kate Racing Yamaha team die hiermee opnieuw bewijzen met de snelsten mee te kunnen in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap.

De derde tijd werd dinsdag op de klok gezet door BMW Motorrad WorldSBK Team coureur Tom Sykes voor Toprak Razgatlioglu en de verrassend sterk acterende Team HRC-coureur Leon Haslam.

WorldSBK debutant Scott Redding noteerde tijdens deze tweede dag de zesde rondetijd voor Michael van der Mark, Michael Ruben Rinaldi, Eugene Laverty en Alvaro Bautista.

Takumi Takahashi moest tijdens deze tweede dag een groot deel van de dag verstek laten gaan. Nadat de Honda CBR1000RR van de Japanner maandag bij een crash vlam vatte en flink beschadigd raakte bleken er onvoldoende Honda onderdelen te zijn om dinsdag de gehele dag in actie te kunnen komen.

Opvallend dinsdag was dat vier van bovengenoemde coureurs uit de top tien gedurende de dag ten val kwamen, zo zagen we Rea, Redding, Van der Mark en Bautista allen een keer kennis maken met het Australische gravel. Naast de vier genoemde coureurs binnen de top kwamen dinsdag ook Federico Cariscasulo en Alex Lowes een keer ten val.

 

Handige links WorldSBK & WorldSSP Test Phillip Island:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App