Jonathan Rea is zaterdagavond alsnog bestraft door de racedirectie naar aanleiding van zijn incident eerder op de dag met Alex Lowes in de laatste bocht van de WorldSBK race in Jerez. Dit nieuws heeft de wedstrijdleiding zaterdagavond bekendgemaakt.

Zaterdagmiddag vond er in Jerez tijdens de eerste WorldSBK race van de Acerbis Spanish Round een incident plaats waarbij Jonathan Rea en Alex Lowes betrokken waren. Rea probeerde in de allerlaatste bocht van de wedstrijd Lowes binnendoor te passeren. De Kawasaki coureur raakte hierbij Lowes die daarbij ten val kwam. De regerend wereldkampioen werd door deze actie derde terwijl Lowes op dat moment met een schouder- en handblessure in het gravel achterbleef en een DNF achter zijn naam kreeg.

Direct na afloop werd het incident aangemerkt als under investigation. Niet veel later kwam het bericht dat het resultaat bleef zoals de rijders over de finish waren gekomen. Daar komt nu dus verandering in.

Het WorldSBK stewards panel heeft namelijk ronde de klok van 20:00 uur bekend gemaakt dat Rea alsnog bestraft wordt voor zijn actie. Rea zal in de uitslag 1 positie terug worden gezet en nu als vierde worden geklasseerd. Tevens zal de Kawasaki coureur tijdens de eerstvolgende race vanaf de laatste plaats op de grid van start moeten gaan.

Het officiële document: 06_WorldSBK_2019_JER_WorldSBK_Sanction_Rea

Handige links Acerbis Spanish Round Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App