Jonathan Rea, Marco Melandri bezetten zaterdagmiddag in Portimâo na afloop van de eerste WorldSBK race van de Nolan Portuguese Round het podium. Onderstaand de reacties van het drietal over hun race.

Jonathan Rea behaalde zaterdagmiddag in Portimâo zijn vijfenzestig overwinning tijdens de eerste WorldSBK wedstrijd van het weekend. Achter de Kawasaki coureur eindigden Marco Melandri en Nederlander Michael van der Mark als tweede en derde.

Na afloop hadden de drie podiumfinishers het volgende te vertellen over hun race.

P1 – Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK):

“Wat een cool getal – 65! (red. Het was de 65e overwinning van Rea) Ik wil mijn team bedanken voor de geweldige fiets die ze dit weekend hebben geprepareerd. We hebben een paar weken geleden bij een test hier al veel goed werk kunnen verrichten en dit weekend stond in het teken van het afronden van nog een paar kleine details. Maar ook grote dank aan alle fans die vanuit Noord-Ierland naar hier gekomen zijn, het betekent echt veel en het was leuk om een mooie race voor al deze jongens te rijden.”

P2 – Marco Melandri (Aruba.it Racing – Ducati):

“Ik wist dat Jonny een beter tempo had dan ik, dus de eerste paar ronden pushte ik hard om bij hem te blijven, maar ik droomde ervan dat hij een beetje vertraagde en ik probeerde hem te volgen! Maar toen de banden minder werden, moest ik mijn tempo iets laten zakken, dus de tweede plaats vandaag voelt als een overwinning. Ik zal proberen om vanavond nog iets aan de motor te werken en hem nog beter te maken voor morgen.”

P3 – Michael van der Mark (Pata Yamaha Official WorldSBK Team):

“Voor mij was het best wel een grote verrassing, want ik had vanaf het begin veel moeite met de motor, maar Jonny en Marco hadden in ieder geval een heel goed tempo en Lorenzo pushte heel aardig. Ik pushte wel maar ik voelde me niet op mijn gemak op de motor. Aan het eind moet ik tevreden zijn met dit podium, het is echt belangrijk voor het kampioenschap, dus hopelijk kunnen we morgen nog iets verbeteren en weer voor het podium strijden.”

 

Handige links Nolan Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App