Jonathan Rea (WorldSBK), Koen Meuffels (WorldSSP 300) en Randy Krummenacher (WorldSSP) hebben zaterdagmiddag op het Losail International Circuit de snelste rondetijden laten noteren tijdens de warm-up sessie van de Motul Qatar Round.

De laatste dag van het 2019 FIM Superbike World Championship seizoen is aangebroken als zaterdag op het Losail International Circuit in Qatar de laatste vier races van dit jaar op het programma staan.

Alvorens de actie op het circuit begon werd bekend gemaakt dat de het wedstrijdschema aangepast is. Aangezien de weersverwachtingen in de loop van de avond regen aangeven, en in de WorldSSP klasse de titelstrijd nog beslist moet worden is de volgorde van de WorldSSP 300 en de WorldSSP race omgedraaid.

De WorldSSP coureurs zullen nu om 16:15 uur Nederlandse tijd hun wedstrijd rijden terwijl de WorldSSP 300 race nu om 17:15 uur Nederlandse tijd op het programma staat.

De WorldSBK coureurs openden zaterdagmiddag de dag in Qatar met hun 20 minuten durende warm-up sessie.

WorldSBK
Na vrijdag al de pole voor zich opgeëist te hebben, de eerste race van het weekend op zijn naam te hebben geschreven was het Jonathan Rea die ook in deze sessie het snelst was. Met een snelste rondetijd van 1’57.720 voerde de Kawasaki coureur na afloop de tijdlijst aan voor Alex Lowes, Toprak Razgatlioglu, Markus Reiterberger, Chaz Davies, de jarige Michael van der Mark, Sandro Cortese, Alvaro Bautista, Leon Haslam en de in Nederlandse dienst rijdende Loris Baz.

Voor Leon Camier verliep deze sessie niet geheel vlekkeloos, de Honda coureur moest zijn machine gedurende de sessie met een technisch probleem langs de kant parkeren.

WorldSSP 300
Dat de Nederlanders in deze klasse goed overweg kunnen op het in de woestijn gelegen circuit werd ook in deze sessie opnieuw duidelijk. Het was namelijk Koen Meuffels die na afloop zijn naam bovenaan de lijst zag pronken. De Brabander was met een snelste rondetijd van 2’15.590 het rapst voor teamgenoot Scott Deroue, Unai Orrade, Tom Edwards en Dion Otten.

De later op de dag vanaf de zesde plaats op de grid aan de wedstrijd te mogen beginnen Jeffrey Buis sloot deze warm-up sessie af als twaalfde, Victor Steeman noteerde de dertiende rondetijd.

Crashes in deze sessie waren we voor de dit weekend voor zijn thuispubliek rijdende Muhammad Faerozi en de Italiaan Filippo Rovelli.

WorldSSP
Was het vrijdag zijn naaste rivaal in de strijd voor de titel Federico Caricasulo die de pole voor zich op wist te eisen, in deze sessie was het Randy Krummenacher die het snelst was en na afloop de lijst aanvoerde voor Lucas Mahias en Jules Cluzel.

Kyle Smith noteerde de vierde rondetijd terwijl Caricasulo dit keer genoegen moest nemen met de vijfde plaats op de tijdlijst.

Glenn van Straalen was ook in deze sessie het snelst van de drie Nederlandse deelnemers. Van Straalen noteerde de veertiende rondetijd voor Rob Hartog die deze sessie afsloot met de negentiende rondetijd achter zijn naam en Jaimie van Sikkelerus die genoegen moest nemen met de tweeëntwintigste plaats op de lijst.

Een crash in deze sessie was er voor de Italiaan Ayrton Badovini.

De zaterdag te verrijden races (NL-tijd):

  • 15:00 uur WorldSBK Superpole race
  • 16:15 uur WorldSSP race
  • 17:15 uur WorldSSP 300 race
  • 19:00 uur WorldSBK Race 2

 

Handige links Motul Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App