Jonathan Rea was opnieuw het snelst in de derde vrije training voor de WorldSBK klasse op Magny-Cours voor Alex Lowes en Tom Sykes, Michael van der Mark noteerde de vierde tijd. In de gecombineerde tijdlijsten is het Rea voor Sykes en Lowes, Van der Mark sluit de dag af als vijfde. 

De derde en laatste vrije training van de vrijdag voor de World Superbike klasse ging vrijdagmiddag om 16:05 uur van start op het Circuit de Nevers Magny-Cours in Frankrijk. De omstandigheden waren al de gehele dag zonnig en warm wat gunstig was voor de coureurs en hun machines.

Zoals dat in FP1 en FP2 ook al het geval was waren de Kawasaki’s opnieuw het snelst uit de startblokken en namen Jonathan Rea en Tom Sykes de eerste twee plaatsen al vroeg in handen, slechts enkele honderdsten verwijderd van de snelste tijd van de dag. Daarachter waren het de Ducati coureurs Chaz Davies, Marco Melandri en Xavi Fóres die ook sterk begonnen maar nog niet aan het tempo van hun groene concurrenten konden tippen.

Gedurende de sessie werd er vooral aan de voorbereiding voor de races op zaterdag en zondag gewerkt door het verfijnen van de afstelling en het kiezen van de juiste banden voor de raceafstand. Het was wel duidelijk dat drievoudig wereldkampioen Rea en huidig titelfavoriet de beste papieren in handen heeft voor de races dit weekend en het opnieuw lastig gaat worden om de Kawasaki coureur bij te houden.

In de slotfase kwamen de coureurs naar binnen voor een nieuwe achterband om zodoende een snelle rondetijd te kunnen zetten voor de top tien en rechtstreekse deelname aan Superpole daarmee zeker te stellen. Uiteraard was het Rea die hierbij het snelst was met een 1’37.208 maar zijn snelste tijd van FP1 net niet wist te evenaren. Daarachter waren het Lowes, Sykes, Van der Mark, Savadori, Rinaldi, Davies, Melandri, Fóres en Laverty die in de derde vrije training in de top tien geklasseerd stonden.

De top tien over de drie verreden vrije trainingen, en daarmee beslissend voor doorgang richting Superpole 2 is als volgt: Rea, Sykes, Lowes, Savadori, Van der Mark, Rinaldi, Davies, Melandri, Fóres en Baz.

De kwalificatie voor de WorldSBK klasse op het Circuit de Nevers Magny-Cours gaat zaterdagochtend om 10:30 uur van start met de eerste race om 13:00 uur.

 

Handige links Acerbis French  Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App