Rea ook tijdens FP4 in Argentinië het snelst, Van der Mark opnieuw elfde

13
jonathan-rea
Jonathan Rea - Villicum | foto© Kawasaki Racing

Jonathan Rea heeft zaterdag in de vierde vrije training voor de WorldSBK klasse op het Circuito San Juan Villicum de snelste rondetijd gereden voor Ducati coureurs Chaz Davies en Marco Melandri. Nederlander Michael van der Mark noteerde de elfde rondetijd.

Zaterdag om 10:45 uur lokale tijd, 15:45 uur Nederlandse tijd ging de twintig minuten durende vierde vrije training voor de World Superbike klasse op het Circuito San Juan Villicum in Argentinië van start. Het was enigszins bewolkt maar wel warm wat voor gunstige omstandigheden zorgde voor de coureurs.

Na de vrijdag waarbij de coureurs vooral de baan moesten leren, de juiste lijnen zoeken en de machines afstellen waarbij de rondetijden steeds scherper werden ging op zaterdagochtend het tempo opnieuw omhoog. Al vroeg werden de snelste tijden van vrijdag verbroken voorafgaand aan de kwalificatie en de eerste race later op de dag.

Het was viervoudig wereldkampioen Jonathan Rea die met een 1’39.270 de snelste tijd van het weekend reed voor Aruba Ducati coureurs Chaz Davies en Marco Melandri. Daarachter was het Toprak Razgatlioglu op de vierde plaats die opnieuw een sterke indruk maakte voor Alex Lowes en Eugene Laverty. De zevende tijd werd gereden door een indrukwekkende Jake Gagne met daarachter Loris Baz, Xavi Fóres en Tom Sykes in de top tien. Michael van der Mark reed net als in de derde vrije training de elfde rondetijd.

De Superpole sessies voor de WorldSBK klasse gaan om 18:30 uur Nederlandse tijd van start met race 1 om 21:00 uur.

 

Handige links Motul Argentinian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App