Jonathan Rea wint ook de mooie tweede race op Donington Park voor Toprak Razgatlioglu en Alvaro Bautista. Rea vergroot daarmee zijn voorsprong in het kampioenschap op Bautista naar 24 punten. Loris Baz werd zesde. Michael van der Mark scoort opnieuw een achtste plaats, een knappe prestatie gezien de blessures die hij slechts twee weken geleden opliep. 

Er stonden drie Kawasaki’s, Jonathan Rea, Toprak Razgatlioglu en Leon Haslam, op de eerste startrij voor de start van Race 2 op Donington Park. Loris Baz stond tussen Alvaro Bautista en Alex Lowes op de tweede startrij. Michael van der Mark mocht vanaf de achtste plaats vertrekken. Voor Tom Sykes eindigde de Superpole Race zeer dramatisch. Nadat hij vanaf pole position mocht vertrekken werd de BMW-coureur tweede in de vroegtijdig afgebroken Superpole Race. Echter omdat Sykes ten val kwam over het oliespoor na de rode vlag en vervolgens niet volgens de regels in het parc ferme arriveerde, werd hij uit de uitslag gehaald. Hierdoor moest Sykes ook nog eens vanaf de tiende startpositie vertrekken in Race 2.

Rea had een hele goede start en hij had naar een paar bochten al een voorsprongetje te pakken op Razgatlioglu, Haslam, Bautista en Chaz Davies. Van der Mark had ook een goede start, want hij lag op een zesde plaats na de eerste ronde. In de tweede ronde kreeg de Nederlander het lastiger, want toen werd hij gepasseerd door Alex Lowes en Baz. Vervolgens ging ook Sykes voorbij aan Van der Mark, toen de Rotterdammer wijd ging in de eerste bocht. Aan kop wist Razgatlioglu naar Rea toe te rijden en nam zelfs in de derde ronde de leiding over.

Het bleef spannend, want Rea kwam een paar ronden later terug en ook Haslam en Bautista bleven binnen een second van de twee leiders. Daarachter vormde zich ook een groep van vier met Davies, Baz, Lowes en Sykes. Van der Mark, die natuurlijk nog herstellende is van zijn blessures, kon deze groep niet volgen en hij vocht met Marco Melandri voor de negende plaats. Razgatlioglu bleef aanvallend rijden en passeerde in de achtste ronde opnieuw Rea.

Rea leek voornamelijk in het eerste deel van het circuit sneller te zijn dan Razgatlioglu en in de twaalfde ronde kwam Rea opnieuw naar de leiding. Bautista ging een ronde later naar de derde plaats ten koste van Haslam. Daarachter had Baz zich opgewerkt naar de vijfde plaats met Lowes in zijn achterwiel. Het tweetal reed snellere rondetijden dan Haslam en naderden dan ook zijn achterwiel. In een hun jacht op Haslam ging Lowes wel voorbij aan Baz, waardoor Sykes in zevende positie ook dichterbij kon komen. Van der Mark had Melandri van zich afgeschud en was naar Davies toe gereden. In de zeventiende van drieëntwintig ronden wist de Nederlander de achtste plaats af te pakken van de Ducati-coureur.

 

In het laatste deel van de race bleken Rea en Razgatlioglu toch een maatje te groot voor de rest. Bautista moest er alles aan doen om de groep die in gevecht waren voor plaats vier achter zich te houden. Razgatlioglu deed er alles aan om zijn merkgenoot te volgen, maar Rea wist langzaamaan iets weg te rijden. Rea ging met een halve seconde voorsprong de laatste ronde en dat was voldoende om zijn derde overwinning van het weekend te behalen. Razgatlioglu werd na een knappe race tweede en Bautista wist Lowes, Haslam, Baz en Sykes achter zich te houden. Van der Mark kwam net als in de voorgaande races dit weekend als achtste over de finish, waardoor hij zijn derde plaats in het WK-klassement behoudt. Rea doet hele goede zaken voor het kampioenschap. De regerend wereldkampioen kwam met een achterstand van 16 punten naar Donington en verlaat het Britse circuit met een voorsprong van 24 punten op Bautista.

Handige links Prosecco DOC UK Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App