Jonathan Rea heeft zaterdagochtend in de derde vrije training voor de WorldSBK klasse de snelste rondetijd van het weekend gereden. Op een zeer zonnig maar nog fris TT Circuit Assen reed de Noord-Ier de snelste rondetijd van het weekend voor Tom Sykes en Alex Lowes. Nederlander Michael van der Mark reed maar twee ronden en eindigde als veertiende. 

Zaterdagochtend om 09:00 uur ging de derde vrije training voor de World Superbike klasse van start op het TT Circuit Assen. Ondanks dat de zon zeer fel scheen boven het Drentse circuit was het nog behoorlijk koud met temperaturen rond de 3°C. Echter voelde dit bij lange na niet zo koud aan als vrijdag.

Een aantal coureurs besloot om in de beginfase rustig af te wachten om te zien hoe het hun collega’s af ging op het koude asfalt. Toch leken de omstandigheden gunstig te zijn aangezien Leon Haslam al gauw een aantal snelle rondetijden wist te rijden. Ook Markus Reiterberger, Jonathan Rea en Jordi Torres hadden er zin in op de vroege zaterdagochtend.

Nederlander Michael van der Mark zal vandaag en zondag wederom met een speciale livery rijden. De Yamaha YZF-R1 van de publieksfavoriet is extra oranje wat hem hopelijk succes oplevert in de drie races dit weekend.

In de slotfase wist Rea zelfs snellere rondetijden te rijden dan op vrijdag waardoor de viervoudig wereldkampioen met een 1’35.202 tot dusver de snelste coureur van het weekend is. Tom Sykes noteerde in deze derde vrije training de tweede tijd voor Alex Lowes en Markus Reiterberger. Verder eindigden Álvaro Bautista, Leon Haslam, Toprak Razgatlioglu, Jordi Torres, Chaz Davies en Leon Camier in de top tien. Michael van der Mark reed slechts twee ronden waardoor hij deze sessie als veertiende afsloot, in de gecombineerde tijdlijsten staat de Nederlander nog keurig vijfde.

De kwalificatie voor de WorldSBK klasse op het TT Circuit Assen gaat straks om 11:00 uur van start met race 1 om 14:00 uur.

Handige links Motul Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag donderdag
Fotoverslag vrijdag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App