Jonathan Rea was zaterdagochtend tijdens de derde vrije training voor de WorldSBK klasse op Portimão het snelst voor Álvaro Bautista en Ten Kate Racing Yamaha coureur Loris Baz. Nederlander Michael van der Mark kwam naar de tiende rondetijd.

Zaterdagochtend om 09:00 uur lokale tijd, 10:00 uur Nederlandse tijd gingen de lichten op groen voor de derde vrije training van de World Superbike klasse op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão, Portugal. Opnieuw stond er een felle zon aan de hemel en was het al behoorlijk warm op het karakteristieke circuit.

Dit zorgde voor zeer gunstige omstandigheden en dat was dan ook aan de rondetijden te zien. Met name vergeleken met FP2, die verreden werd onder zeer warme omstandigheden, lag het tempo nu veel hoger. Jonathan Rea reed met een 1’41.628 de snelste rondetijd van het weekend tot dusver en dook daarmee zo’n 0,7 seconde onder zijn eigen ronderecord. Het absolute baanrecord staat echter nog op naam van Eugene Laverty, echter werd deze op qualifiers gereden.

Álvaro Bautista was eveneens snel en kwam naar de tweede tijd met daarachter de indrukwekkende Ten Kate Racing Yamaha coureur Loris baz op de derde plaats. BMW coureur Tom Sykes klokte de vierde tijd voor landgenoten Chaz Davies, Alex Lowes en Leon Haslam met daarachter Toprak Razgatlioglu, Sandro Cortese en Nederlander Michael van der Mark in de top tien.

Helemaal zonder problemen ging het niet voor Bautista, de Spanjaard kwam nog ten val ter hoogte van bocht 5 (Torre Vip), een zeer scherpe hairpin. Hij en zijn Ducati bleven wel ongedeerd waardoor de weg vervolgd kon worden.

De 25 minuten durende Superpole sessie gaat om 12:00 uur Nederlandse tijd van start met race 1 om 15:00 uur.

 

Handige links Acerbis Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App