Jonathan Rea heeft vrijdagmiddag op het Losail International Circuit de snelste rondetijd op de klok gezet tijdens de derde vrije training van de Motul Qatar Round. De Kawasaki coureur was in de 20 minuten durende sessie het snelst voor Alex Lowes, Loris Baz en Nederlander Michael van der Mark.

Om klokslag 14:00 uur Nederlandse tijd openden de WorldSBK coureurs vrijdagmiddag op het Losail International Circuit de tweede dag van de Motul Qatar Round met hun 20 minuten durende en afsluitende derde vrije training.

Het was Jonathan Rea die in deze sessie het snelst was en na afloop met een snelste rondetijd van 1’57.961 de lijst aanvoerde voor Alex Lowes, de in Nederlandse dienst rijdende Loris Baz, Nederlander Michael van der Mark en Alvaro Bautista.

De zesde rondetijd in deze sessie werd op de klok gezet door Eugene Laverty gevolgd door Chaz Davies, Michael Ruben Rinaldi, Tom Sykes en Toprak Razgatlioglu.

Voor Sandro Cortese verliep deze sessie iets minder succesvol, de Duitser kwam in de slotfase in bocht 15 ten val waardoor er voor hem een vroegtijdig einde kwam aan deze derde en afsluitende vrije training.

Samengestelde lijst na drie vrije trainingen
Deze lijst wordt aangevoerd door Davies voor Rea, Bautista, Razgatlioglu, Van der Mark, Lowes, Baz, Sykes, Laverty en Markus Reiterberger.

De WorldSBK coureurs komen later op de dag nog twee keer in actie. Om 16:30 uur (NL-tijd) staat de Superpole kwalificatie op het programma waarna om 19:00 uur (NL-tijd) de eerste race van het weekend op het Losail International Circuit van start gaat.

 

Handige links Motul Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App