Rea voor Van der Mark tijdens een opdrogende FP2 in Catalunya

47
Jonathan Rea was het snelste na een natte FP2 in Catalunya | foto©️ Kawasaki Racing

Op een opdrogende baan was Jonathan Rea het snelste in de tweede vrije training in Montmeló. Michael van der Mark was ook in deze omstandigheden snel en zette een tweede tijd voor Michael Ruben Rinaldi. Ten Kate Racing rijder Loris Baz eindigde als elfde na een crash in de slotminuten.

In de droge eerste vrije training was er toch wel een enigszins verrassende top-drie op het Circuit de Barcelona-Catalunya met Toprak Razgatlioglu op één gevolgd door zijn Yamaha merkgenoten Michael van der Mark en Garrett Gerloff. Deze rondetijden zouden in de middagsessie in ieder geval niet verbeterd worden, want de baan was nat. Leandro Mercado was niet meer van de partij. De Argentijn liep een fractuur in zijn pols op bij een crash vroeg in de eerste vrije training.

Het was voor de World Superbike rijders wel belangrijk om meters te maken in de natte omstandigheden, omdat er meer regen wordt opgegeven voor de rest van het weekend. In de openingsfase zagen we de regenspecialisten Loris Baz, Leon Haslam en Scott Redding op de tijdlijsten. Ook waren er in het eerste kwartier crashes van Takumi Takahashi en Maximillian Scheib. Na de crash van Scheib kwam er kortstondig een rode vlag, omdat zijn Kawasaki midden op de baan lag. Dit moment liep voor Jonathan Rea nog maar net goed af, aangezien hij de motor van Scheib nipt kon ontwijken.

Na de rode vlag situatie ging Van der Mark pas voor het eerst naar buiten. De baan begon langzaamaan op te drogen. In deze fase noteerde eerst Rea en later Michael Ruben Rinaldi de snelste rondetijden. Met nog een kwartier te gaan zette Van der Mark zijn Yamaha op P1. Vervolgens was de Nederlander onderweg naar nog een tijdsverbetering, maar besloot hij de pits in te gaan. In de laatste minuten gingen de rijders er nog eens goed voor zitten. Van der Mark zijn tijd werd echter alleen door Rea nog verbeterd.

Vijfvoudig kampioen Rea was met een 1’55.689 het snelste in de tweede training van de dag. Van der Mark eindigde net als in de ochtendsessie als tweede. Rinaldi zette een derde tijd voor Alvaro Bautista en Redding. Gerloff zijn sterke dag eindigde met een zesde tijd in FP2. Tom Sykes, Samuele Cavalieri, Eugene Laverty en Razgatlioglu maakten de top-tien compleet. Baz zakte na een crash in de slotfase naar een elfde positie met zijn Ten Kate Racing Yamaha.

Zaterdagmorgen rijden de World Superbike coureurs nog hun derde vrije training van twintig minuten, voordat later in de ochtend de Superpole op het programma staat. De eerste race van het weekend gaat zaterdagmiddag om 14:00 uur van start op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Handige links Acerbis Catalunya Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App