Rea wint ook Superpole race Motul Qatar Round, Van der Mark 6e

169
jonathan-rea
Jonathan Rea - Qatar | foto© Kawasaki Racing

Jonathan Rea is zaterdagmiddag op het Losail International Circuit ook winnaar geworden van de 10 ronden tellende Tissot Superpole race. De Kawasaki coureur leidde de race van start tot finish en werd als winnaar afgevlagd voor Alvaro Bautista en Alex Lowes. Nederlander Michael van der Mark passeerde als zesde de finish.

Onder toeziend oog van de Spanjaard Xavi Forés – die na een jaar afwezigheid komend seizoen terugkeert als coureur voor Kawasaki Puccetti Racing – stelden de WorldSBK coureurs zich zaterdagmiddag even voor de klok van 16:00 uur lokale tijd op het Losail International Circuit op voor de 10 ronden tellende en laatste Tissot Superpole race van het seizoen.

Nadat de lichten op groen sprongen was het Jonathan Rea die de leiding nam en na de eerste ronde als leider doorkwam voor Alex Lowes, Leon Haslam, Alvaro Bautista, de jarige Michael van der Mark, Sandro Cortese, Chaz Davies, Loris Baz, Tom Sykes en Tati Mercado.

Voor Razgatlioglu was op dat moment de race al over vanwege een technisch probleem.

In de tweede ronde wist Bautista de tweede plaats over te nemen van Lowes, maar het was Rea die al meteen een flink gat had weten te slaan op de rest van het veld en de leiding stevig in handen had.

Halverwege de 10 ronden tellende race had Rea zijn leidende positie uit weten te breiden naar ruim twee seconden op de op de tweede plaats volgende Bautista. Lowes en Haslam volgden op de plaatsen drie en vier terwijl Van der Mark een groep van vier rijders met daarin naast hemzelf Davies, Baz en Cortese aanvoerde strijdend voor de vijfde plaats in de wedstrijd.

De leidende positie van Rea kwam ook in het tweede deel van de race geen moment meer in gevaar en het was opnieuw de Kawasaki coureur die als eerste de finish passeerde voor Bautista en Lowes die na een felle strijd met Haslam de laatste podiumplaats veilig wist te stellen.

Haslam werd vierde terwijl Davies in de slotfase van de race zich los wist te rijden van Van der Mark en als vijfde de finishlijn passeerde. Van der Mark moest op zijn beurt flink aan de bak om in de laatste ronden Baz achter zich te houden. Het tweetal wisselde een aantal keren van positie maar het was uiteindelijk de Nederlander die aan het langste eind trok en als zesde de finish passeerde voor Baz, Cortese, Eugene Laverty en Marco Melandri die in deze race de top tien completeerde.

Later op de dag, om 19:00 uur Nederlandse tijd komen de WorldSBK coureurs nogmaals in actie voor Race 2, de allerlaatste race van het seizoen 2019.