Jonathan Rea heeft zondag de tweede WorldSBK race op het Circuito San Juan Villicum opnieuw gedomineerd en daarmee zijn tiende zege op rij behaald voor Xavi Fóres en Marco Melandri. Nederlander Michael van der Mark finishte als negende.

Zondag om 16:00 uur lokale tijd, 21:00 uur Nederlandse tijd ging de tweede World Superbike race van start op het gloednieuwe Circuito San Juan Villicum in Argentinië. Na veel onrust in de paddock door noodweer in de nacht van zaterdag op zondag ging de tweede race van het weekend ‘gewoon’ van start op het Argentijnse circuit.

De vanaf pole vertrekkende Xavi Fóres kende een goede start en ging als leider de eerste bocht in voor Eugene Laverty en Toprak Razgatlioglu. Ook Michael van der Mark was goed van zijn plaats gekomen en had de vierde plaats in handen voor een zeer sterk gestarte Jonathan Rea met daarachter Alex Lowes, Chaz Davies, Marco Melandri, Tom Sykes en Lorenzo Savadori in de top tien.

Het was een chaotische openingsfase waarbij de viervoudig wereldkampioen in het proces van het inhalen van zijn concurrenten drie keer bijna ten val kwam. Na enkele gefaalde inhaalacties wist de Kawasaki coureur ook een aantal succesvolle inhaalacties in te zetten en daarmee verder naar voren te komen. Na vier ronden was het nog steeds Fóres aan de leiding maar was Rea inmiddels opgeklommen naar de tweede positie. Razgatlioglu reed op de derde plaats met daarachter Melandri, Lowes en Davies. Van der Mark was in de beginfase door een aantal stevige inhaalacties enigszins teruggevallen naar de zevende positie maar had de aansluiting nog volledig, Laverty crashte in de derde ronde terwijl hij op de derde positie onderweg was.