Rea wint, podium voor Baz en Ten Kate Racing Yamaha in Magny Cours

47
jonathan-rea
Jonathan Rea (1) en Loris Baz (76) | foto© worldsbk.com

Jonathan Rea heeft zaterdagmiddag op een kletsnat Circuit de Nevers Magny-Cours de eerste WorldSBK race van de Pirelli French Round op zijn naam geschreven. De Kawasaki coureur passeerde als eerste de finish voor Loris Baz en teamgenoot Alex Lowes.

Op een kletsnat Circuit de Nevers Magny Cours werd zaterdagmiddag de eerste World Superbike race verreden. In een race waarin de nodige crashes waren te bekennen trok Jonathan Rea uiteindelijk aan het langste eind, de Kawasaki coureur wist na een spannend duel met Loris Baz van zich af te schudden en als winnaar de finish te passeren.

Baz eindigde als tweede en bezorgde daarmee zijn Nederlandse werkgever het eerste podium sinds hun comeback in het kampioenschap in een volledige race (de Fransman finishte wel al eerder op het podium in een Superpole race).

Alex Lowes passeerde als derde de finish gevolgd door Chaz Davies, Scott Redding, Michael Ruben Rinaldi en Xavi Forés.

Michael van der Mark leek lange tijd op weg naar een top vijf klassering, een val gooide echter roet in het eten. De Nederlander kon zijn machine nog wel weer oppakken en zijn race vervolgen om uiteindelijk nog als negende de finish te passeren.

Leandro Mercado completeerde in deze race de top tien.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag en meer details van deze en alle anders sessie van de tweede dag in Magny Cours is te vinden in de Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zaterdag.

 

Handige links Pirelli French Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App