Jonathan Rea heeft op zaterdagmiddag de eerste WorldSBK race van het weekend op Magny-Cours gedomineerd en wist zonder enige problemen te winnen voor Tom Sykes en Xavi Fóres. Rea heeft hiermee nu zijn vierde wereldtitel op rij behaald en vierde dit na afloop uitbundig.

Zaterdagmiddag om 13:00 uur gingen de lichten uit voor de eerste race van het weekend voor de World Superbike klasse op het Circuit de Nevers Magny-Cours. Onder zonnige en warme omstandigheden startten de coureurs hun race over 21 ronden. Voor drievoudig wereldkampioen en huidig leider in het kampioenschap Jonathan Rea was het de eerste kans om zijn vierde wereldtitel in de wacht te slepen. De Noord-Ier ging met 116 punten voorsprong op Chaz Davies de race in waarbij de Ducati coureur dus minimaal tweede moest worden mocht Rea de race winnen.

Polesitter Tom Sykes maakte optimaal gebruik van zijn startpositie en ging als leider de eerste bocht in voor teamgenoot Jonathan Rea en Lorenzo Savadori. Daarachter waren het Xavi Fóres, Alex Lowes, Chaz Davies, Toprak Razgatlioglu, Michael Ruben Rinaldi, Leon Camier en Michael van der Mark in de top tien.

Rea sloeg in de tweede ronde al toe en nam de leiding in handen. Het leek erop dat de Kawasaki coureur het betere tempo had en wist meteen een gat te slaan richting de achtervolging. Alex Lowes ging in de eerste ronde de fout in ter hoogte van bocht 15 waar hij ten val kwam. Wel kon hij zijn YZR-R1 oppakken maar een goed resultaat zat er niet meer in.

Vervolgens was er een crash voor Michael Ruben Rinaldi. De Ducati coureur ging onderuit ter hoogte van bocht 6 als gevolg van een geknald motorblok waarbij zijn achterwiel blokkeerde. Hij kwam hard ten val maar kon later op eigen benen weglopen, wel moest hij een bezoekje brengen aan het medical centre.