Rea wint race 2 op Misano, Van der Mark tweede op 0,3 seconde

71
race2-misano
Podium WorldSBK race 2 Misano | foto© Nico Schneider

Jonathan Rea heeft zondagmiddag in Misano ook de tweede WorldSBK race gewonnen. De Kawasaki coureur wist, na een hevig gevecht, als winnaar over de finishlijn te komen met een marge van slechts 0,3 seconde op Michael van der Mark en Marco Melandri die tweede en derde werden.

Zondagmiddag om 13:00 uur ging de tweede World Superbike race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli van start. Onder zonnige en warme omstandigheden met een buitentemperatuur van 28°C en een baantemperatuur van 44°C begonnen de coureurs aan hun 21 ronden durende race.

Doordat Michael van der Mark zaterdag in race 1 als vierde wist te finishen mocht de Nederlander zondagmiddag vanaf pole position beginnen aan deze race. Naast hem op de eerste startrij stonden Tom Sykes en Xavi Fores. Winnaar van race 1, Jonathan Rea, startte vanaf de negende plaats met podium finishers Chaz Davies op de achtste plaats en Eugene Laverty op de zevende plaats naast zich.

Polesitter Van der Mark kwam goed van zijn plaats maar het was Fores die als leider de eerste bocht in ging voor de Nederlander. Sykes nam de derde positie in handen voor Melandri, Savadori en een goed gestarte Rea. Laverty had de zevende plaats in handen voor Davies, Lowes, Camier en Baz.

Het bleef dicht bij elkaar en het waren Melandri en Davies die het elkaar zeer moeilijk maakten in het gevecht om de vierde plaats. Rea zat daarachter maar had veel moeite met het passeren van de Ducati coureurs.

In de derde ronde ging het mis voor Fores die aan de leiding reed. Zijn Ducati 1199 Panigale R leek een probleem te hebben met de versnellingsbak waardoor de Spanjaard de strijd moest staken. Hierdoor nam Van der Mark de leiding over met Sykes en Melandri achter zich. Davies en Rea voerden een hevige strijd om de vierde plaats waarbij de coureurs elkaar meerdere malen op zeer agressieve wijze passeerden.